Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Liten matchboll för Kings

22 MAR 2012 10:11
Kings åker på fredag till Solna med 1-0 i kvartsfinalen i bagaget. Hittills under säsongen har de båda lagen vunnit matcherna på hemmaplan, men kan Kings bryta trenden kan det göra all skillnad i världen. Matchen är helt enkelt "en liten matchboll", för att ett lag kommer tillbaka efter 0-2 i en femmatchserie hör inte till vanligheterna.
  • Skapad: 22 MAR 2012 10:11

Tisdagens match var underhållande och hade tydlig slutspelskaraktär, vilket man dock inte tycks anse i Solnalägret. Visserligen kan båda lagen bättre än de visade då, men det var tydligt att varje enskild matchsituation betydde något annat än under grundserielunken.

- Nej, vi gjorde inte vår bästa match, säger Kings lagkapten, Adnan Chuk. 

- Men det var väldigt viktigt för oss att vinna den första matchen hemma. Fast nu är det ju så att match två betyder ännu mer.

Så sant som det var sagt; nästa match är alltid viktigast. Dino Pita menar att fredagens match är en "liten matchboll" för Kings.
- Det vi gjorde i tisdags räckte för att vinna, men tar vi nästa match så blir det svårt för Solna. Det har nästan aldrig hänt att någon kommit tillbaka och vunnit i bäst av fem efter 0-2 underläge.

Dino säger att såvitt han känner till var det länge sen senast man såg en sådan upphämtning. Det lär ha skett för bra många år sedan när Bill Magarity och nuvarande Telgecoachen Jens Tillman spelade i Södertälje, att de mäktade med det i ett slutspel.

I tisdagens fick Solna inte betalt för sin väldigt tuffa spelstil, men domarnivån välkomnades i Södertäljelägret.
- Jag tycker att det var bra, säger Kings coach Vedran Bosnic. Om det fortsätter på det sättet, kan man vara nöjd. Man skall givetvis blåsa för det som reglerna säger att man skall blåsa för.

Kings gick runt på bara sju spelare för att säkra segern i tisdags. Men någon risk för att köra slut på laget, som i förra årets slutspel, då man inte riktigt orkade mot Sundsvall i semin, finns inte menar Chuk:
- Solna är vett väldigt fysiskt lag, så vi ville vara säkra på att kunna svara upp på det och för att kunna säkra vinsten.

- Tyvärr kunde vi inte stänga tisdagens match fast vi ledde med som mest 16. Det är ju annars sådant man vill kunna göra i ett slutspel, för att få chansen att vila lite extra.

- Det skall ändå inte vara någon fara för att vi inte skall orka. Den här säsongen har vi ett annat lag och ett annat upplägg. Förra säsongen snittade jag t ex över 30 minuter, medan jag hittills har legat på 25.

- Det blir åter en tuff historia, säger Bosnic. Solna har ett mycket bra lag och det är små saker som kommer att avgöra.

- Jag tycker att vi var solida i försvaret senast, men lite missnöjd med att vi förlorade returtagningen under andra halvan av matchen och i synnerhet att vi släppte så många offensiva till dem. 

- Visst, de är bäst på returtagning i ligan, men desto större anledning för oss att verkligen fokusera på att stoppa dem i det avseendet och framför allt inte ge dem 2-3 skott per anfall.

Solna har haft en tung period bakom sig och bara vunnit en av sina senaste tio matcher. Den kom för övrigt mot Kings och slutade 85-68. Om det har satt sig i skallarna i laget är svårt att säga, men sviten som sådan betyder ingenting på fredag.

Vikings är av tradition ett starkt slutspelslag, med massor av rutinerade spelare som varit med många gånger förr. De kommer att göra allt för att förändra matchbilden från i tisdags. Frågan är med andra ord om de kommer att lyckas med det, eller snarare: kommer de att tillåtas göra det?

Av: Tapio Joulamo
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info