Hoppa till sidans innehåll

Män eller möss!

01 MAR 2012 22:10
Man eller mes, topplag mot mittenlag, det är många klichéer som kan användas i mötet mellan LF Basket och Södertälje Kings på fredag i Pontushallen. LF Basket varvar insatserna friskt, storförlust mot Borås borta, vinst mot Solna hemma och i tisdags var det dags för en utskåpning igen där vi förlorade med 29 poäng mot Uppsala. Nu gäller det starka och disciplinerade Södertälje med Vedran Bosnic som coach. Vedran har gjort ett storartat jobb med sitt lag och de är utan tvekan en stark utmanare till SM-guldet senare i vår.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

För spelarna i LF Basket gäller det nu att visa på klass och stolthet. Visa att de dråpligt stora förlusterna är ett minne blott och att avslutningen på grundserien kan utföras med kämpaglöd, vilja till att spela försvar och visa att LF är ett lag som vi alla kan räkna med inför slutspelet. Det återstår 4 matcher där LF Basket möter de tre topplagen Norrköping, Södertälje och Sundsvall samt jumbon ecoÖrebro. Tre av matcherna spelas på hemmaplan vilket ger goda förutsättningar.

Visst kan vi räkna upp statistik som det finns gott om på Basketligans hemsida men nu är det rätt och slätt ett tufft, hårt och svettigt grovarbete som måste fram hos alla spelarna i LF Basket, varken mer eller mindre. Det är nu som laget måste upp till bevis, män eller möss!

Träningen på eftermiddagen gick i positiva förtecken med glada spelare som gick in för uppgifterna som präglades av försvarsspel mot Södertäljes offensiva hot.

Fredrik Joulamo, assisterande coach hos LF Basket om matchen;

”- Vi har tränat bra och det ser bra ut men återigen fick vi inte till det senast mot Uppsala. Återigen en match där vi förlorar stort. Men vi går vidare, tränar bra och alla i laget förutom Niklas Sellin är hela och beredda på en tuff match. Niklas skadade ljumsken lite grann senast.

– Vi måste få stopp på deras guards men framförallt måste vi göra poäng framåt mot Södertälje. I de tidigare tre matcherna har vi haft mycket svårt att producera framåt. Vi måste ta oss igenom deras försvarslinje, vilket blir en tuff uppgift för laget. I morgon är nyckeln till framgång laget LF Basket, med betoning på laget, alla killarna måste bidra positivt på planen.

– Vedran har som coach gjort ett grymt jobb med laget, han har kärntruppen av spelarna en längre tid och de kompletteras bra av Kenneth Simms. Det är ett lag som jobbar hårt och målmedvetet och de är svåra att möta.

– Vi måste få kroppar som rör sig i anfall och få till bollrörelse och tempo i passningsspelet. I ett par matcher nu har vi haft stillastående kroppar och stillastående boll vilket gjort det oerhört lätt för våra motståndare att spela försvar mot oss.”

I morgon behövs stödet från publiken och som Fredrik brukar skriva från bortamatcherna, ”- Kom och heja på oss!”

Välkommen till Pontushallen, fredag 2 mars, 19.04!

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info