Hoppa till sidans innehåll

Norrköping borta!

05 MAR 2012 23:54
Två lite stukade lag möts i morgon, tisdag, i Stadium Arena i Norrköping. LF Basket som föll ihop som ett korthus i fjärde perioden mot Södertälje Kings och Norrköping som föll mot värstingjumbon ecoÖrebro. Båda lagen vill säkert visa upp bättre takter och förhoppningsvis kan matchen bli lika spännande som då lagen möttes tionde februari då LF Baskets Marcus Relphorde avgjorde i den absolut sista sekunden till luleålagets fördel.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Kriget om tabellplaceringarna fortskrider. Norrköping ligger tillsammans med Södertälje Kings och Sundsvall Dragons i täten med 42 poäng var och något av de tre lagen kommer att knipa den åtråvärda förstaplatsen som innebär hemmaplansfördel genom hela slutspelet. För LF Basket gäller det att komma upp på fjärde plats som ger fördel till att börja med i kvartfinalspelet. Tre matcher återstår för bägge lagen innan grundseriens tabell blir slutgiltig.

Hos Norrköping kommer förmodligen inte Andrew Mitchell till spel i morgon. Han har stukat en fot. Dee Ayuba är däremot tillbaka i laget och han är en spelare som oftast presterar bra mot just LF Basket.

Fredrik Joulamo, assisterande coach i LF Basket;

” – Det är inte så länge sedan vi möttes nere i Norrköping. Då vann vi med minsta möjliga marginal och prestationsmässigt var det bland det bästa vi presterat i år, speciellt i den första halvleken. Varför vi spelade så bra mot Norrköping då beror på flera faktorer. Självklart taggar vi till lite extra när vi möter dem, det var en fullsatt arena och det är alltid lite extra att möta just Norrköping.

– Vi höll uppe farten, vi sprang hela tiden och vi har ett atletiskt för att kunna göra just det. Nu gäller det för oss att hitta vår identitet igen som ett springande lag.

– Vårt fokus nu på de tre matcher som återstår blir inte i första hand att spela match för match och hoppas på vinst utan nu måste vi fokusera på att finna oss själva igen. Vi lägger fokus på att hitta tillbaka till vår egen form. Vi har haft en bra träningsvecka och tycker att vi börjar få tillbaka farten igen. Alla kämpar med att hitta lagets form nu.

– Rudy (Mbemba) är tillbaka igen till 100 % på träningarna och alla tycker det är härligt att han är tillbaka igen i gruppen. Vi är liksom komplett som lag nu även om han inte kommer att spela i morgon mot Norrköping.

– Niklas (Sellin) har fortfarande känning av sin ljumske och blir inte med liksom Chrille (Ryan) som har ryggproblem. I Chrilles fall skulle han kunna spela men vi ser det som viktigare att han kör rehab med och blir fullt återställd inför slutspelet. Men vi åker ner med tio hungriga spelare och vi är väldigt beredda på match.”

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info