Hoppa till sidans innehåll

Nu kan Kings avgöra kvartsfinalen

25 MAR 2012 16:20
Kings har på måndag kväll chansen att avgöra kvartsfinalen mot Solna Vikings, och det på sin hemmaplan, där Solna ännu inte lyckats vinna den här säsongen. Men naturligtvis kommer gästerna att göra allt de kan för att rädda äran och ta serien till fler matcher.
  • Skapad: 25 MAR 2012 16:20

Solna, vanligtvis ett givet topplag i ligan, riskerar att för andra året i rad åka ut i kvartsfinalen. Eftersom klubbens damlag också har en nedåtgående spiral och för första gången på länge missade semifinalen, kan den här säsongen bli Solnas svagaste i mannaminne.

Att Kings vunnit de båda inledande kvartsfinalerna har flera förklaringar. En är att Kings har hängt med riktigt bra i Solnas starkaste gren, returtagningen, och i båda matcherna tagit fler defensiva än Solna. I match två var dessutom den totala returtagningen oavgjord.

En annan sak är att Solnas Jonte Flowers inte har dominerat, eller snarare, inte låtits dominera. 
- Och då har vi inte koncentrerat oss på att ta bort just Flowers, säger Vedran Bosnic.
Orsaken är förstås att Kings, som är bra på att ta bort motståndarnas options, åter har lyckats i det avseendet. Solnas spel bygger ju till stor del på att skapa åt Flowers. Utan hög produktion från Flowers händer blir Solna högst hanterbara. 

Dessutom har Kings kontrollerat tempot i matcherna och lyckats sakta ned Solna, som inte fått göra särskilt mycket poäng på snabba uppspel, samt stått upp mot Vikings i det fysiska spelet och inte låtit sig köras över.

Så vad skall man förvänta sig för typ av match på måndag?
Ett lejon är som farligast när det är som hungrigast och Solna måste nu satsa allt. Vad det innebär och hur deras game-plan blir, är svårt att säga, men Kings coach tror att det blir en anstormning.

- Vi räknar med en riktigt tuff match. Solna är ett lag som aldrig ger upp. För oss gäller det att stå upp som vi gjort i de två första matcherna och ha kontroll på returtagningen.

En seger på måndag skulle innebära att Kings får några extra välbehövliga dagar att ladda upp inför väntande semifinaler. Det skulle också betyda att laget minst kommer att upprepa förra säsongens resultat. Bosnic tar dock inte ut något i förskott:


- Att det står 2-0 till oss betyder ingenting just nu. Men kan vi vara helt fokuserade och behålla aggressiviteten under hela matchen, så har vi chansen att sätta punkt för kvartsfinalserien i Täljehallen.

Av: Tapio Joulamo

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info