Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Borås Krayem

”Omar var magisk”

16 FEB 2012 22:34
Omar Krayem och Borås Basket kom till kvällens match med två svidande förluster i ryggen. Laget hade haft problem i offensiven och bara gjort 63,5 poäng i snitt mot Södertälje och Norrköping. Därför var kvällens poängexplosion förlösande – både för Krayem och laget.
  • Skapad: 16 FEB 2012 22:34

Ingen var nog gladare Omar Krayem att Rudy Mbemba inte var i speldugligt skick den här torsdagskvällen. Mbemba är nämligen den spelare i Basketligan som Krayem har haft det svårast mot. Nu startade Krayem istället otroligt bra och hade satt fyra trepoängare och totalt 16 poäng innan den första perioden var över.

 

Däremot var Borås Baskets försvar aningen passivt under matchens första tre minuter. Det resulterade i många extrachanser för LF Basket. Men eftersom Krayem visade upp stort ledarskap genom att göra poäng, levererar schysta passningar, ta returer och lugnar ner spelet, så var det ändå hemmalaget som var i ledning. Så fort skottklockan gick ner under tio sekunder begärde Krayem bollen och löste situationen. Tillslut orkade LF: s headcoach Charles Barton inte se mer och kallade timeout.

 

I den andra perioden inledde LF med en 1-3-1-zon. Henrik Carlsson dödade den dock direkt med en trepoängare som fick coach Barton att skifta tillbaka till man-man-försvar. Krayem fortsatte att producera poäng och fick med sig Ryan Zamroz av bara farten. Krayem och Zamroz hade så mycket lekstuga att Barton fick nog på nytt. Nu provade han med att stoppa in bänkspelarna. Kanske var det inte så dumt, för Niklas Sellin gjorde två poäng vid sin första bollkontakt.

 

I halvtid hade Borås ledningen med hela 63-41. Krayem hade då gjort 28 poäng.

 

Under de två första minuterna i den tredje perioden gjorde Borås inga poäng. Sedan var det Jason Thomas som spräckte periodnollan genom ett snyggt backdoor-spel. Hemmalaget slappnade av lite men behöll ändå den stora ledningen i matchen genom otroliga offensiva bravader. Krayem satte en mycket lång trea, Thomas attackerade och dunkade mäktigt och Chris McKnight fyllde på genom att avsluta ett snabbt uppspel med en läcker enhandsdunk.

 

Krayem stod på 34 poäng inför den fjärde perioden. Där skulle han också stanna. LF gjorde ett försök genom att pressa helplan och dubbla på bollhållaren. Det blev aldrig någon succé och Borås kunde kliva över hundrapoängsgränsen med hela nio minuter kvar att spela. Propagandakvällen slutade med säsongsrekord i antal gjorda poäng för ett lag i en match. Rookien Fredrik Larsson noterades  

för sin första dunk i Basketligan. Och Borås vann med 118-91.

 

”Omar var magisk faktiskt. Det var helt fantastiskt.” Det citatet och mycket annat av det som sas under presskonferensen finner du i Borås Tidnings basketblogg.

 

Borås Basket-LF Basket: 118-91 (32-25, 31-16, 34-30, 21-20).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 34, Ryan Zamroz 24, Chris McKnight 23, Mike Palm 11, Jason Thomas 10, Henrik Carlsson 6, Mattias Göransson 5, Milos Paravinja 3, Fredrik Larsson.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info