Hoppa till sidans innehåll

Ordspråken säger vad folket tänker…

26 FEB 2012 12:16
Ja, knappt har musiken tystnat och bandet slutat spela förrän det är dags igen. Vi, du och jag och 2198 andra basketälskare har precis fått stopp på hjärncellernas karusell och känslostormen mojnat efter 1-kronas matchens förlängning och snöpliga snipp, snapp slut.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Vilken match, vilket drag, vilken show och inget, absolut inget slår en fullsatt baskethall, förlängning, stämningen och dramatiken. Inget!

Solna Vikings herrar har i en och en halv säsong känt att grannens kor mjölkar bäst och att vi inte riktigt kunna leka med lika barn som leker bäst. Fan, övriga toppklubbar har öppnat en tjockare plånbok och mönstrat starkare laguppställning än Solna som 2006, 2008 och 2009 täljt guld med fällkniv och spelat avgörandet om mästartiteln, eller på läktarspråk – SM-final.

Visst är det som så att det är mycket som är bättre än pengar, men det ska pengar till att få det och klubbens envisa dåraktighet att försöka vara bäst med både ladies och gentlemen samtidigt där mycket vill ha mer har kostat mer än det smakat.

Nu har vi dragit i handbromsen senaste solvarven och lite fått uppleva att den som lever på hoppet får dö av svält. Vi är dock på gång och aldrig, aldrig kommer Solna Vikings ge upp eller sälja smöret och tappa pengarna. Aldrig!

Nej och förvisso när vi nu står stolta och har inga ursäkter längre. Förlusterna i kvartett har stängt dörren till topp fyra och visst har målsättningen som affischerats på coach Gehrkes vägg fallerat. Men och jag menar MEN med versaler. Bara döda fiskar simmar med strömmen och Sundsvall får sätta hur många turtreor i plankan-ring i dom vill, för nu är det dags för hämnden, revanschen och upprättelsen. Nu är det dags för Södertälje Kings.

Efter sju raka segrar och Jonte Flowers effekten så var vikingarna på pallplats, men lätt fånget, lätt förgånget när effekten fått kortslutning och fyra raka torsk, varav två med otroligt liten tuva som stjälpte stort last.

Jonte Flowers by the way. Vår hjälte har inte spelat hälften av matcherna varför hans sanslösa statistik inte får jämföras med de som varit med längre. MEN skulle det inte vara så vore Jeremia i delad skytteliga ledning tillika Ligans effektivaste spelare. Bäst i ligan på steals och Vikings bästa returtagare, Bara så ni vet, tänkte jag.

Jonte i all ära men nu är det William Walker och några andra som måste klättra ur tillfälliga formsvackans grop och de där misstagen som kostar mer än de smakar måste slipas bort.

Södertälje bara SKA besegras på tisdag kväll. Publiken, alla ni som trängdes, trivdes och lyfte taket i fredags måste vara där igen. Försvaret måste vara lysande. Returtagningen och kämpatakterna lika bra som sist men skottprocenten bättre och misstagen färre.

För sällan sover rädd man hos dejliga flickor. Och vi är inte rädda trots att vi kommer hamna på mittfältet eller strax därefter, sjätte-sjunde plats troligtvis.  Det får bli som det blir och i slutspelet så kommer vikingastålet blänka, var så säker på det!

Det finns bara ett halva dussinet skäl till tvivel över mina ordspråks högmod. Skälen stavas kontinuitet och inga skador. Södertälje Kings har ograverat stått pall och vare sig skador eller spelarbyten har kringlat till det för Södertälje Tokarna. (ja, inte mitt fel att det heter så!)

Tokarna har grymma skyttar, muskler under korgen och erfarenhet på bakplan. Södertälje som senast gnällde hela matchen på domarna och vann medan Solna gnällde hela dan därpå men förlorade…

För att inte tala om coachernas duell, Torbjörn Gehrke mot tidigare lärlingen Vedran Bosnic som nu sannerligen lärt sig stå på egna ben.

Vilken match, vilken prestige och kan tabellsjuan rubba tvåan?

Jag vet inte men vill avsluta som jag började, med två klassiska svenska ordspråk som liksom säger allt och välkomnar till match tisdag kväll;

Några har smak för det ena, och några för det andra, därför blir alla flickor gifta och all mat uppäten” eller ännu bättre;

Skriva brev till sin älskade är som att rita en smörgås när man är hungrig, att likna vid att skriva en matchtext utan att själv få vara med och spela…

Go-Vikings-Go!

Jan Marklund

Klubbdirektör

 

 

 

Skribent: Jan Marklund
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info