Hoppa till sidans innehåll

Örebro på bortaplan...

12 MAR 2012 19:32
Är matchen mot ecoÖrebro betydelselös? Om man ser det utifrån ett tabell perspektiv - Ja. Men det finns flera anledningar till att inte se för långt in i framtiden och istället äta upp det som ligger på fatet framför oss idag.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Vi kommer precis ifrån vår första bra basketmatch på flera veckor nu senast mot Borås borta (förlust med 3p). Bara den meningen får mig att grina illa lite grand. Men faktum är att den förlusten var ett STORT steg framåt om vi tittar på hur vi spelade. Vi har inte spelat bra under en period nu och behöver av den anledningen bygga på den intensiteten och tajmingen vi hade mot Borås framförallt offensivt och i vår returtagning. Vi kommer av förklarliga skäl anpassa vårt defensiva spel mot Örebro lite mer som vi kommer vilja spela mot Södertälje nästa vecka i kvartsfinal spelet. Med det menar jag att vi kommer behandla och spela vissa av spelarna i Örebro som om de vore sin motpart i Södertälje. Vi kommer således få använda vår fantasi lite grand. Men om sanningen skall fram så finns det några spelare i Örebro som vi kan likna vid Södertäljes i sin spelstil - att dra några vidare jämförelser vore vare sig lämpligt eller rättvist.

Jag hade förmånen att få läsa en inför matchen intervju av Södertäljes coach Bosnic på Ligans hemsida om hur de ser på sin match mot Jämtland. De kanske kommer kanske vila någon skadad eller sliten spelare, men förutsatt vi inte åker på något i kväll på träningen så kommer vi spela precis som vanligt, dvs. med fullt manskap. Vi kommer dock inte att spela något "kines" försvar mot Södertälje - det tror vi inte kommer behövas. Vi kommer göra det vi gjort i våra matcher mot dem tidigare, då det fungerat alldeles utmärkt i tre av fyra matcher. Vi tror på det vi gör och tror också att det är bättre att göra det vi tränat på under säsongen och är bra på, än att klippa-och-klistra i tron av att det vi gjort hela säsongen inte kommer räcka mot Södertälje. Södertälje är ett mycket bra lag, kanske ligans bäst spelande lag utifrån det manskap de har att tillgå, och mycket av det är förstås Coach Bosnics förtjänst. Men jag inbillar mig inte att det finns mycket JAG kan göra för att slå Södertälje i kvarten. Det handlar väldigt lite om vad JAG gör då! Det handlar i stort sett uteslutande om vad jag och Kricke gjort och hur spelarna köper och utför det vi slutligen väljer att använda mot dem. Dvs. vare sig matchen på tisdag mot ecoÖrebro eller kvartsfinal serien mot Södertälje kommer avgöras via VAD vi gör utan snarare HUR vi gör det.

Vi har haft laget vi har idag sedan mitten av Januari och upplevt både med och motgångar. Vi vet vad som fungerar och vi vet vad som inte fungerar. I morgon mot Örebro hoppas vi naturligtvis på ytterligare ett kvitto att "svackan" vi varit i är ett minne blott, genom att gå in och spela en bra match i 40 minuter mot ett lag som vi vet har kapaciteten att slå (och har slagit) några av Ligans bästa lag.

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info