Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Överlägsna Kings bäddade för seriefinalen

21 FEB 2012 22:25
Det räckte att Kings satte ordentlig press på Örebro i försvaret och i synnerhet på deras guards, för att det skulle räcka till en klar seger. Det var helt klart från början att Kings var totalt fokuserade och inte tänkte lämna något åt slumpen. Kings var överlägsna, gav inte Örebro en chans och vann med 106-78.
  • Skapad: 21 FEB 2012 22:25

Örebros brister i förvaret blottades väldigt tydligt i matchen. Gästerna hade oerhört svårt att hänga med de snabbare och fysiskt överlägsna Kingsspelarna. Kings gjorde 30-21 i första och gick till halvtidsledning med 55-29.

Det var uppenbart att Kings egen notering som den högsta segermarginalen den här säsongen, 43, var i allvarlig fara. Möjligen också säsongsrekordet för mest antal gjorda poäng av ett lag, 118.

Inget rekord kom dock att sättas den här dagen, men Kings imponerade med att trumma på trots att matchen var så ojämn.

- Nej, vi siktade inte på något rekord, sa Vedran Bosnic efter matchen. Målet var förstås att vinna, men också att verkligen nöta på de saker som vi vill göra på planen och att ge alla 20-25 minuter.

Örebrospelarna hängde tidigt med huvudena, och inte ens Kings orkade hålla fokus hela vägen. Mot slutet blev det en del hawaii, dunkarna stod som spön i backen och gästerna lyckades faktiskt vinna sista perioden.

- Det var länge en perfekt match för vår del, men jag gillar inte att det blir sådär i de sista minuterna, menade Bosnic, som skrockade belåtet när han fick höra att Norrköping hade förlorat mot Uppsala, vilket betyder att Kings återtar serieledningen.

Matchen mot Örebro blev på det hela taget en trist historia, men lystes upp av att Kings ändå la manken till och fick sig en ordentlig genomkörare. Många i Kings gjorde ett bra jobb, men Tobias Borg stack ut med en perfekt insats i båda ändarna av planen och Kenneth Simms gjorde i vanlig ordning en double-double med 19/11.

Överlägset bäst och effektivast i Eco Örebro var Demond Watt, som även han fick ihop tvåsiffrigt i två kategorier; 26 poäng och tio returer. Den atletiske Watt, som varit sitt lags bäste spelare under säsongen, skulle vara intressant att se i ett bättre lag.

För Örebro handlar det om att spela av de fem återstående matcherna i årets liga, men för Kings fortsätter jakten på en topplacering. Det är inte omöjligt att serien avgörs på lördag, när Norrköping Dolphins kommer till Täljehallen.

Ja, det blir en höjdpunkt att se fram emot och blir garanterat en helt annan tillställning än tisdagens match. 

Basketligan herr, Södertälje Kings – EcoÖrebro 106-78
(30-21), (25-8), (29-25), (22-24)

Poäng i Kings:
Dino Pita 20
Kenneth Simms 19 
Johnell Smith 19
Tobias Borg 19
Jesper Andersson 7 
Mike Joseph 7
Mantas Griskenas 7
Alex Lindqvist 4
Adnan Chuk 2
Filip Kovacek 2

Poäng i Örebro:
Demond Watt 26
Pierre Hampton 15
Bernard Toombs 13
Stefan Licartovsky 6
Terrence Oglesby 6
Salar Ibrahim 5
Brandon Barton 3
Andrew Pleick 1

Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info