Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Omar Henke

Planen höll - fjärdeplatsen fortfarande hos Borås

06 MAR 2012 21:53
Lite nervöst var det när Borås Basket tog bussen till Örebro för att försöka vinna mot Basketligans jumbo. Mest för att det blev förlust förra gången man mötte ecoÖrebro, men även för att närkingarna slog självaste Norrköping Dolphins i fredags. Tack och lov så redde Omar Krayem och hans mannar ut kvällens strid och vann matchen med 82-88. Därmed ligger Borås kvar på den sköna fjärdeplatsen i tabellen.
  • Skapad: 06 MAR 2012 21:53

Brandon Barton i hemmalaget ecoÖrebro började matchen magnifikt och hade pytsat i hela 22 poäng efter bara två perioder.

-Han var het som ett strykjärn och missade bara ett skott i första halvlek. EcoÖrebro spelade bra där, säger Borås Baskets assisterande coach Jonas Larsson.

 

Som tur var för Borås så hade man Omar Krayem med sig på resan. Han låg bakom en helt nödvändig run som tog Borås tillbaka till förarsätet. Under samma period såg Mike Palm till att sätta ett par sköna trepoängare.

-Jag sa till Pat [Ryan, headcoach i Borås Basket] innan matchen att det var ett tag sedan Mike satte några treor. Nu passade han alltså på, skrattar Jonas Larsson.

 

Ett satt skott på periodsignalen av Barton gjorde att ecoÖrebro ledde med 47-46 i halvtid.

 

Sedan vann Borås tredje perioden med övertygande tio poängs marginal. Fjärde perioden handlade om ställningskrig. Hemmalaget försökte komma ikapp, samtidigt som gästerna bevakade och höll avståndet.

-Örebro var aldrig närmare än fem poäng, men det är alltid farligt med lag som har råd att spela  avslappnat och utan press, tycker Jonas Larsson.

 

Även i matchens slutskede var det Krayem som klev fram för Borås. Som så många gånger förr satte han viktiga skott. EcoÖrebro kände vittring ett par gånger, men varje gång satte Krayem en trea som slog hål på försöken. Tillslut vann Borås matchen med 82-88.

 

På annat håll vann Uppsala Basket mot 08 Stockholm samtidigt som LF Basket förlorade mot Norrköping Dolphins. Dessa resultat, i kombination med Borås seger, betyder att Borås fortfarande har fjärdeplatsen i sin ägo. Om slutspelet skulle börja idag så blir Uppsala kvartsfinalmotståndare och Borås får fördelen av hemmaplan.

 

På fredag kl 19:04 spelar Borås Basket sin sista grundseriematch på hemmaplan för säsongen.

-Den är viktig, för vi vill kämpa oss till fördel av hemmaplan. Åtminstone i kvartsfinalserien. Så jag hoppas att många kommer och hejar. Solna Vikings är bra och det blir säkert spännande underhållning, säger Jonas Larsson.

 

EcoÖrebro-Borås Basket: 82-88 (26-20, 21-26, 13-23, 22-19).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 28, Mike Palm 18, Ryan Zamroz 15, Jason Thomas 15, Chris McKnight 11, Mattias Göransson 2.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

 

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info