Hoppa till sidans innehåll

Planen höll

17 FEB 2012 21:56
När spelprogrammet spikades i våras såg vi att vi under denna 17-dagars period bara skulle spela en match, ikväll mot Örebro. Då bestämde vi oss för att träna ner oss för att vara så bra förberedda som möjligt inför slutspelet. Det upplägget hade vi haft oavsett oavsett vilka vi skulle ha mött denna match. Vi har kört ohyggligt hårt en vecka nu med två basketpass med mycket löpning och ett styrkepass i stort sett varje dag och det ska vi göra nästa vecka också. Vi ska vara redo inför slutspelet!
  • Skapad: 17 FEB 2012 21:56

Nu till matchen. Vi pratade om att starta bra och inte ge dem känslan av att de skulle kunna slå oss, det lyckades vi med. Vi tar direkt ledningen med 14-4 och vinner till sist perioden med 30-21 efter mycket bra anfallsspel men lite svagare försvar. Något som skulle genomsyra hela matchen, tyvärr. Jocke och Johan hade ett mycket bra high-low spel och de hade stora problem att stoppa det.

I andra perioden fortsätter vi att mala på och nu blandar sig även Helgi in i poänggörandet. Johan och Jocke forsätter att dominera inside och de blir foulade massor av gånger av framförallt Ecos stora två stora amerikaner. Efter 5 minuter in i andra perioden ledde vi med hela 17 poäng, 40-23. Game over? Nej, inte alls... Örebro tar timeout och kommer ut som ett nytt lag. De knappar in och i halvtid leder vi bara med 6 poäng, 48-42.

I början av tredje byter vi poäng innan vi efter 5 minuter tar en ledning med 10-15 poäng som vi sedan håller resten av matchen. De kommer inte märkbart närmare och vi kan på ett stabilt sätt spela hem matchen och vinner till sist med 11 poäng, 91-80.

Johan och Jocke har nämnts tidigare. De hade ett fantastiskt samarbete stundtals. Helgi steppade upp precis som förra gången Nisse var borta (sjuk). Då gjorde han 39 och denna gång nöjde han sig med 27... Även Ollie ska ha cred för sitt guardspel. 10 poäng, 9 returer och 3 assist är med beröm godkänt för Ollie som kommer mer och mer efter sin skada. Lagom till slutspelet... Tyvärr vann Uppsala så avståndet uppåt i tabellen är oförändrat men det är fem matcher kvar och än finns chansen...

Nu väntar som sagt en ny vecka med oerhört tuff träning innan vi drar ned på mängden innan det är dags för nästa match då vi åker till Borås den 28 februari. Ett Borås som vi hiittills har spelat bra mot och har 2-1 i matcher mot.

Poänggörare 08: Helgi Magnusson 27, Johan Åkesson 18, Jon Jonsson 13, Joakim Blom 12, Olivier Ilunga 10, Gustav Nyström 7, Francis Odada 2, Joe Leugia 2.

 

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info