Hoppa till sidans innehåll
Jakob Kings

Poäng för poäng

05 MAR 2012 23:22
Seriefinal. Ett av de finaste orden i vårt sportlexikon och på tisdagskväll blir det äntligen dags att sätta det i sitt sammanhang.
  • Skapad: 05 MAR 2012 23:22

I snart fem månader har vi pratat om hur jämn årets Basketliga är, och nu börjar det bli dags att definiera vart alla lag hör hemma. 
Det vi med säkerhet kan säga är att både vi och Södertälje kommer tillhöra den övre delen. Hur högt bestäms till stor del i morgon.

Sju raka Drakvinster får mungiporna att peka åt rätt håll och korgen känns alltid lite större när man vinner.
En holmgång hemma mot Uppsala sist efter ytterligare en övertidsrysare mot Solna gör att drakarnas självförtroende i jämna matcher blir allt starkare och allt viktigare. Efter årtionden av jämna matcher i Kringelstans Basketmecka kan vi inte annat än förbereda oss på ytterligare en.

Södertälje som rullat på i vinstkolumnen från första uppkast i oktober och förtjänat massvis med respekt.Coach Bosnic förespråkar ett aggressivt spel under båda korgar och har varit ett disciplinerat lag under större delen av säsongen. De få förluster som drabbat Kings har kommit i matcher där Södertäljes turnovers har avvikit från snittet.

Johnell Smith heter den store frälsaren, med eller utan tandpetare i munnen så är han en av Basketligans största artister och gör poäng från alla håll och kanter. 
Hans amerikanska kollega Kenneth Simms sköter returtagandet och snittar 9 brädor per match. Lägg till store litauern Mantas Griskenas till ekvationen och resultatet blir ännu en effektiv pjäs i lagbygget Kings.

Det skiljer endast 6 poäng efter tre möten lagen i mellan med fördel Södertälje, där Kings har vunnit två matcher och Dragons en.
Med den oerhört jämna toppen kan inbördesmöten bli avgörande och då även poängskillnaden.
Så klyschan att varje poäng räknas börjar bli en nervig sanning och i morgon klockan 19:00 klickar vi på DRAGONSTV för att följa denna rafflande seriefinal.
Poäng för poäng.

Go Dragons!

/Webbredaktionen

Skribent: Webbredakionen
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info