Hoppa till sidans innehåll

Prins Charles besökte Fryshuset

26 MAR 2012 11:08
Ungdomsverksamheten i Fryshuset var en punkt på dagordningen när brittiska prins Charles med fru Camilla inledde sitt officiella besök i Sverige
  • Skapad: 26 MAR 2012 11:08

Vädret var vårlikt när Charles på torsdagen besökte Fryshuset i sällskap med Camilla, drottning Silvia och statsminister Fredrik Reinfeldt. Prins Charles hade självt önskat att få se verksamheten, och där väntade sång, musik samt uppvisning av skateboardåkare och basketspelare. 

 

 

-Slutspelsaktuella 08 Stockholm Human Rights herrlag tog en paus i sin träning och fick hälsa på besökarna. Charles visade stort intresse – men hade mindre tur under basketkorgen, av tre försök träffade två ringen, men ville inte rulla i. Gamle basketliraren Reinfeldt missade första, satte andra och nöjde sig sedan.

 

Den 63-årige prins Charles har i drygt sex årtionden varit brittisk kronprins. Det är första gången han är på officiellt besök i Sverige.

 

-Det här oerhört stort. Det visar att 08 Stockholm Human rights stora sociala engagemang ger avtryck när Prins Charles, som är väldigt engagerad i liknande frågor i England, visar ett så stort intresse för vårt arbete. Säger lagkapten Nils hedström, som fick en pratstund med besökarna.

 

-Vi är väldigt stolta över att de valde att komma och titta på just vår verksamhet. Roligt att de tog sig tid att komma in och kika på vår träning. För killarna var det ett skönt avbrott från slutspelsbubblan som vi befinner oss i just nu, säger coach Tommie Hansson.

Klicka på länkarna nedan för att se fler bilder från besöket:

http://svt.se/2.33538/1.2749885/prins_charles_besoker_fryshuset

http://m.mirror.co.uk/article?id=769506/

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/article14566523.ab

 

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info