Hoppa till sidans innehåll

Roligt i Solnahallen för Jämtland Basket

07 MAR 2012 00:40
Jag kan inte riktigt förklara känslan, men för mej har det alltid varit svårt att komma till Solnahallen och vinna, inte bara i år med Jämtland Basket (första gången vi var där kring Lucia fick vi duktigt med smörj) utan även tidigare gånger med bl.a. Plannja Basket. Självfallet hänger det ihop med ett hemmalag som av hävd alltid ställt ett starkt, och i allra högsta grad, kompetent manskap på benen. Jag tror att det är rymden som Solnahallen har att erbjuda som ställer till det för oss gäster, det känns som att det finns hur många meter trägolv som helst att springa där inne och läktarna känns distanserade i förhållande till nämnda parkett….jag vet inte, kanske är det bara inbillning?
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Vad som däremot inte var inbillning, var det sätt vi startade matchen på.

J’son kom ut och verkade tänka ”enough is enough” med tanke på hans insats senast mot Borås Basket hemma i Östersund och mer eller mindre på egen hand, ser han till att vi får den start som är nödvändig mot Solna Vikings hemma i deras egen borg, 6-0.

Vi har många i laget denna kväll som är beredda att ta rygg på J’son.

En av dessa är BT som matchen igenom är magisk, inte minst under och omkring offensiv korg visar han med både ackuratess och bestämdhet att – gammal är äldst.

Både en, två, tre och fyra gånger tvingas Solna-spelarna stå rakt under korgen och kika upp igenom densamma för att bara konstatera att Wilson komma emot dem i hiskelig fart, några gånger till och med Solna-huvud som nedslagsyta.

När BT spelar så här (de senaste 11 omgångarna snittar han 18 poäng och nio returer på 64 % träffsäkerhet), så är han utan tvekan en av Ligans bästa centrar och det allra bästa med det: han spelar i Jämtland Basket!

Vi utökar ledningen under Q2 succesivt och som mest är ledningen uppe i ett fjorton, femton-tal poäng innan Solna kryper något närmre, 45-35 till oss i halvtid.

Det är väl ingen som undgått den position vi befann oss i inför matchen och med tanke på den drös av ödesmatcher vi spelat sedan den 27 december förra året, så bestämde vi oss för att enbart prata i termerna om att gå ut där och ha roligt.

Det verkar som att det tog fyr ordentligt i gruppen, för jäklar vad roligt vi hade under första halvlek och inte ska det visa sej bli sämre under de sista tjugo minuterna…

 Q3: s första sex, sju första minutrar ska dock visa sej bli våra sämsta denna kväll i svårspelade Solnahallen, i alla fall ur ett perspektiv - försvarsmässigt.

Offensivt flyter allt på och vi har både tur (som man måste ha för att vinna denna typ av matcher mot denna typ av lag på denna typ av bortaplan) och skicklighet när vi hittar luckor i Vikingaförsvaret.

Däremot vore det en lögn att hävda att vårt försvarsspel är vattentätt och denna period av matchen handlar nästan uteslutande om att byta poäng med varandra, 26-26, totalt fortfarande ledning för oss med tio poäng, 71-61, inför sista akten.

Trots att Logi Gunnarsson får göra det han är bra på och skjuta i en trepoängare en bit in i Q4 och minska ledningen till sju poäng, så hamnar vi inte i något stresstillstånd utan fortsätter systematiskt att gnugga på och det är här matchens stora, lille spelare tar ett stort ansvar eller vad sägs om Ewe: s statistik rad i form av 26 poäng, nio assists och sju returer? Och inte minst: ett PG-spel som mer eller mindre strålar av självförtroende och som vet svar på när att göra vad – underbart!

Och när vi ändå pratar om matchvinnare så är det svårt att hålla ute J,son Stamper ur den diskussionen: 18 poäng och 14 returer talar sitt tydliga språk.

Matchen avslutas med att lagen byter poäng med varandra från straffkastlinjen och segersiffrorna skrivs till slut till 93-83 och faktiskt, helt ärligt: ett mycket rättvist sådant.

Inför matchen hade vi också varit inne på att det är svårt att påverka 08 Stockholms förehavanden, att det enda vi kan påverka är vår egen prestation och på något sätt ta det ifrån där.

Däremot skulle vi alla ljuga om det inte sjöngs en extra segersång i omklädningsrummet när resultatet så småningom damp ner bland Fanta och ostsmörgåsar, Uppsalas seger hemma mot 08 Stockholm innebär att detta fortfarande lever och för oss återstår nu och se om det fortfarande gör det någon gång 20.45 på torsdagkväll.

Då har nämligen matchen mellan 08 Stockholm och Södertälje Kings precis färdigspelats och med rätt resultat ifrån även den matchen, så lär det inte vara särskilt svårt att motivera gänget inför fredagens bravader hemma i Tegeltemplet då just Uppsala Basket kommer på besök.

Oavsett vad som händer på torsdag (och de två sista omgångarna), och jag har sagt detta tidigare, så kan ingen ta ifrån oss det faktum att vi verkligen försöker spela både vägvinnande och attraktiv basket och i den bemärkelsen är jag så glad för pojkarnas skull att de fick utdelning ikväll!

Det var längesen något var mer rättvist än just det.

Coach D

Skribent: Peter Johansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info