Hoppa till sidans innehåll

Säker seger för LF Basket hemma mot Sundsvall Dragons

14 MAR 2012 06:33
2012-03-13 LF Basket tog ledningen med 2-0 och sen släppte man den aldrig, hemmalaget behöll ledningen hela vägen i mål tack vare lagets överlägsna inledning. Som mest ledde laget med 30 poäng och när slutsignalen gick hade man segrat med en marginal på 22 poäng.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Den första perioden i kvällens match mot Sundsvall Dragons var en offensiv explosion av sällan skådat slag från hemmalaget. Men det var inte bara på den offensiva planhalvan LF Basket spelade över förväntan, samtidigt som man sprang cirklar runt Dragons försvar så spelade man själv ett vattentätt försvar där nästan ingenting kom igenom. Efter första perioden var redan segern som i en säck med ställningen 34-8, främst tack vara Marcus Relphorde som svarade för 13 poäng i den inledande perioden. Värt att notera är också att LF Basket gjorde 17 raka poäng
 
I den andra perioden fortsatte LF Basket på samma spår offensivt men på den egna planhalvan började man slappna av mer men det går inte direkt att påstå att hemmalaget släppte in Dragons i matchen eftersom man kunde gå till halvtidsvila med den stabila ledningen 64-37. För LF Basket var det tidigare nämnda Marcus Relphorde som lade grunden för den ledningen men han hade mycket hjälp från främst Rudy Mbemba som i sin andra match tillbaka visade att han mycket möjligt är den mest värdefulle spelaren i hela basketligan. I bortalaget Sundsvall Dragons handlade det mesta inte helt oväntat om storskytten Jakob Siguardsson som han med 16 poäng i de två första perioderna. Även Johan Pierre spelade stabilt för gästerna inledande och låg inte långt bakom Siguardsson med 13 poäng.
 
LF Basket fortsatte att producera poäng i den tredje perioden och man gav aldrig Dragons skuggan av en chans att försöka komma ikapp ett hemmalag som visade att man blir ett lag att räkna i slutspelet, inte minst tack vara duon Rudy-Relphorde. I sin andra match tillbaka från skada var LF guarden strålande stundtals och när alla måste hålla ögonen på den lilla magikern så får Relphorde ännu större ytor för sina attacker och det är ju aldrig fel.

Även om Sundsvall Dragons vann både tredje och fjärde perioden så var det aldrig något snack om att det var LF Basket som skulle gå segrande ur denna försmak av kvartfinalsserien som komma skall. Att vinna så övertygande i den sista matchen av grundserien, dessutom mot samma lag som man möter i första rundan av årets slutspel är utan tvekan en skön känsla för spelarna och tränarna i LF Basket.

För hemmalaget var det alltså Marcus Relphorde och Rudy Mbemba som spelade huvudrollerna i kväll men de var långt ifrån de enda som producerade utan det var hela sex spelare i LF Basket som slutade på minst tio poäng. Som ett lag sköt man hela 60.7% på tvåpoängare och det var också där man vann matchen. Många lätta poäng, inte minst i första perioden, gav LF Basket den här vinsten ikväll.
 
Hos Sundsvall var det också frågan om två spelare som stack ut, Jakob Siguardsson och Johan Pierre, men skillnaden här var att resten av laget inte kom i samma nivå som de i LF Basket utan Pierre och Siguardsson fick klara sig själva och det är sällan ett framgångsrecept.

Poäng LF Basket: Marcus Relphorde 23, Rudy Mbemba 19, Andreas Person 13, Christopher Ryan12, Urule Igbavboa 12, Keith Ramsey 10, Martin Pahlmblad 7, Tim Kearney 5, Samir Ali 2, Emil Salon 2
 
Poäng Sundsvall Dragons: Jakob Siguardsson 24, Johan Pierre 20, Mark Tyndale 11, Andre Nilsson 10, Nenad Zivcevic 9, Hlynur Baeringsson 4, Dino Gregory 3, Tom Lidén 2

David Nilsson
This is a mailto link

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info