Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Omar Krayem fjarde semi

Segerjubel i Boråshallen

13 APR 2012 22:12
Det blir en femte och avgörande semifinal mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins. Inför 2570 jublande supportrar lyckades hemmafavoriterna knipa segern i semifinal 4 med 87-75. Detta efter 40 minuter av oavbruten och oförutsägbar spänning.
  • Skapad: 13 APR 2012 22:12

Med 2570 personer på läktarna så var stämningen elektrisk redan en lång stund innan uppkast. TV-kanalen Eurosport var dessutom på plats och livesände. Stort intresse alltså och kanske gjorde det spelarna nervösa. Det kändes nämligen lite spänt på planen i inledningen av semifinal 4 mellan Borås Basket och Norrköping Dolphins.

 

Tillslut var det Mike Palm som bröt isen och sänkte matchen första fyra poäng. Gästernas Petras Balocka kom igång strax senare med sex raka. Palm som stod för sex av Borås första åtta poäng, tillräckligt för att hans lagkamrater skulle hinna komma in i matchen.

 

Omar Krayem fick, trots att hans egna poäng länge uteblev, en bra start och spelade mycket bättre försvar än i semifinal 3. Kanske var det utmärkelsen Årets Guard, som han tog emot just innan uppkast, som fick honom på extra bra humör. Krayem fixade en alley-oop till Jason Thomas och fortsatte sedan med att göra livet surt för Norrköpings försvar. Chris McKnight visade, genom en fet dunk, vägen för sina lagkamrater. Defensivt lyfte det lite extra när Mattias Göransson och Milos Paravinja kom in från bänken. Detta gjorde att Borås kunde ge sig ut på fastbreaks ett flertal gånger.  

 

Hemmalaget ägde en liten ledning när det var dags för den andra perioden. Det var även här som Ryan Zamroz och Omar Krayem skulle skriva in sig som poänggörare i matchen. Zamroz gjorde periodens första poäng på en skön pullup-jumper och en stund senare satte Krayem en skön trepoängare – för övrigt lagets första. Den betydde 25-19 och Borås var inne i en period av flyt. Ändå lyckades man inte skaka av sig Dolphins. 33-30 var ställningen med 2,5 minuter kvar av andra perioden och 37-32 var läget i halvtid.

 

Borås inledde andra halvlek med en run på 7-2. McKnight, Zamroz, Thomas och Krayem hann alla göra poäng innan Dolphins headcoach Paul Burke tog timeout. Men Boråsspelarna ville inte sluta och gav sig ut på en ny run. 6-2 stannade den på. Då hade Thomas alley-oop-dunkat i 50-36 genom en passning från Zamroz.

 

Det övertag som hemmalaget hade skaffat skulle visa sig behövas. Dolphins steppade nämligen upp och gjorde poäng i fem raka anfall. Edgars Jeromanovs och Fred Drains drog ett tungt lass i det här skedet av matchen. Extra skönt var det då när Henrik Carlsson satte en buzzertrea och Krayem avslutade perioden med att leka i en layup. Den gjorde ställningen till 63-52 med tio minuter kvar.

 

Gästerna inledde slutperioden bäst. Vid ställningen 68-63 blev det så nervöst att Borås headcoach Pat Ryan ville ha en timeout. Nästkommande fyra, psykologiskt viktiga, poäng signerades McKnight och Krayem. Duon fortsatte att producera Borås poäng medan Andrew Mitchell gjorde Dolphins dito från strafflinjen.  Men när Krayem åter stod på straffkastlinjen lyckades Mitchell, på något märkligt vis, snacka sig till en teknisk foul. Via straffkast såg Mike Palm till att Borås gick upp i ledning 81-73 med 1:35 kvar. Resten av tiden gick åt till straffskytte åt båda hallen och segersiffrorna för Borås skrevs till 87-75.

 

Borås vinst innebär att det på söndag kommer att spelas en femte och direkt avgörande semifinal i Stadium Arena i Norrköping.

 

I Borås Tidnings basketblogg kan du läsa vad spelare och coacher sa i pressrummet efter matchen.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins: 87-75 (18-14, 19-18, 26-20, 24-23).

 

Poänggörare Borås: Chris McKnight 26, Omar Krayem 16, Jason Thomas 14 Ryan Zamroz 14, Mike Palm 10, Milos Paravinja 4, Henrik Carlsson 3.  

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info