Hoppa till sidans innehåll

Semifinal 3 och allt kan hända…!

09 APR 2012 18:29
Att allt kan hända när LF Basket är på banan är nog bekant för alla basketintresserade. Laget har storhet och talang på alla håll och kanter. Det är landslagsspelare blandat med utländska proffsspelare blandat med ungdomstalanger. LF Basket har det mesta som kan önskas i ett basketlag i den svenska basketligan. Säsongen har varit en blandning av toppar och outgrundliga bottnar. Så vad händer nu i den tredje semifinalen? Södertälje vann förkrossande på hemmaplan i match 1, LF Basket tog tillbaka äran genom att vinna match 2 ganska komfortabelt.
  • Uppdaterad: 12 APR 2012 13:17

Södertälje Kings fortsätter sin vana trogen denna säsong och spelar metodiskt och effektivt under coach Vedran Bosnics ledning. Som vanligt leds laget av amerikanske guarden  Johnell Smith och hans landsman under korgarna Kenneth Simms. Dino Pita och Mantas Griskenas samt rutinerade ringräven Adnan Chuck är det också ett varningens finger i luften för. Laget kompletteras av flera duktiga svenska spelare och har bra spelare på alla positionerna.

 

Mycket av Södertäljes baskettänk utgörs av disciplinerat anfallsspel och stenhårt och välorganiserat försvarsspel. Det har tagit laget långt och kan ge resultat hela vägen denna säsong.

 

För LF Basket gäller det att få grepp om den snabba illern Johnell Smith, hans penetrationer i LF-försvaret har åsamkat stor skada och förvirring i tidigare matcher. Inte minst i den första semifinalen. För LF Basket gäller det att ta med sig den positiva bild laget skapade senast och bygga vidare på det. Alla spelarna kommer att vara varse om att de ska ner till den svårspelade Täljehallen i kringelstaden.

 

En revanschlust finns hos LF-spelarna att visa basketsverige att semifinal 1 var en engångshändelse men samtidigt vet vi alla vad detta lag kan prestera åt bägge hållen, och det utan förvarning! Att det har gått upp och ner under säsongen har nu fortsatt in i slutspelet men självklart vet alla fysiskt inblandade att det är bara att ta sig i kragen och komma igen efter missarna.

 

Nu är det inget skönlir som gäller för något av lagen utan det är kraftord som kamp, krig, uppoffring, svett och blod som behövs för att vinna denna semifinalserie. Bägge lagen vet det och att det blir kamp i morgon är nog de flesta övertygade om. En hård och intensiv kamp i morgon kommer att ge ett av lagen en klar fördel inför fortsättningen.

 

För LF Basket är Andreas Persons uppåtgående form till stor glädje och Urule Igavboa och Keith Ramseys slit och grovjobb på planen är oerhört viktigt. Sedan finns det jokrar i skjortärmen också. Martin Pahlmblad och Rudy Mbemba har inte kommit ut helt till sin fulla kapacitet ännu och där finns det ett stort sparkapital kvar.

 

Semifinal 3 och en fantastisk kamp är att vänta i morgon, tisdag 10 april, 19.04 i Täljehallen!

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info