Hoppa till sidans innehåll

Serien rullar vidare till Stockholm

27 MAR 2012 22:32
Vi kunde inte sno denna match heller, tyvärr! Vi gör en bra första halvlek men gräver ett allt för djupt hål i tredje perioden som gör att vi förlorar. Dolphins vinner välförtjänt med 10 poäng, 77-67.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2012 14:40

 

Vi startar som vi gjort i alla matcher så här långt svagt…Sedan börjar vi sakta men säkert gneta oss tillbaka. Precis som de tidigare matcherna… Första perioden förlorar vi med 19-12. Men andra perioden vinner vi med 23-16 och det står 35 lika i halvtid. Vi hade nu fått matchen precis dit vi ville. Vi spelade lugnt och metodiskt i anfall och var lagom aggressiva i försvaret.

 

I halvtid pratade vi om att de kommer att komma ut mycket tufft nu. De var pressade! Det är exakt vad de gör och tyvärr avgör detta matchen. De gör 14-0 på oss och vi har grävt ett alldeles för djupt hål, tungt! Vi får stopp på blödningen en aning men förlorar perioden med hela 17 poäng, 28-11! Ett hopplöst läge kan tyckas men 08 Stockholm viker aldrig ner sig…

 

Efter fem minuter är vi nere i 11 poäng och börjar få vittring. Då kastar vi åter bort ett antal bollar så de kan dra ifrån och vi får börja chansa lite. Vi kommer ner till 10 poängs underläge men tyvärr inte närmare än så. Dolphins vinner som sagt välförtjänt och vi får börja rikta in oss på nästa match.

 

Det blir en statistiskt konstig match där vi gör massor av saker bra. Vi skjuter 62% på tvåor, 44% på treor, 70% på straffar. Vi vinner även returtagningen med 36-31 men förlorar en mycket viktig kategori, turnovers. Vi kastar bort hela 26 bollar mot deras 9, katastrof! Så sammanfattningen är att så länge vi kommer till avslut vinner vi men förlorar tack vare att de får skjuta cirka 25 fler skott än oss. Självklart håller inte det mot ett så pass starkt lag som Norrköping och definitivt inte på bortaplan. Det är med tanke på det starkt att ”bara”förlora med 10 poäng…

 

Om vi nu bara kommer ner på normal nivå vad gäller turnovers så kommer det att krävas mycket av Dolphins för att kunna slå oss i Frysen. Vi ska göra allt om står i vår makt för att ta detta till en femte match i Norrköping!

 

Poänggörare 08: Helgi Magnusson 17, Joakim Blom 12, Johan Åkesson 12, Olivier Ilunga 9, Gustav Nyström 8, Nisse Hedström 5, Francis Odada 2, Kassim Nagwere 2.

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info