Hoppa till sidans innehåll
Foto: Karin Schulz

Sista matchen i Pontushallen?

05 APR 2012 21:23
Kings beger sig till Luleå för att skaffa sig matchboll i semifinalen mot LF Basket, medan hemmalaget skall försöka komma tillbaka efter utskåpningen i Täljehallen. Storpublik väntas på fredag, och det blir sista, eller möjligen näst sista gången som Kings spelar i "gamla" Pontushallen.
  • Skapad: 05 APR 2012 21:23

Efter storförlusten i Täljehallen i onsdags, sa LF-coachen Charles Barton så här apropå lagets möjligheter att vända på matchbilden och ge tillbaka med samma mynt uppe i Luleå:
- Det finns inte en chans att vi kan slå dem med 30 poäng. Däremot kan de utan vidare slå oss med stora siffror igen.

Uttalandet får ses mot bakgrund av att Barton förstås var en smula desillusionerad och rejält besviken efter sitt lags erbarmliga prestation i den första semifinalen.

Däremot får nog LF repa mod och komma tillbaka snabbt som ögat. Om inte, är risken överhängande att semifinalen kommer till ända redan på tisdag.

LF såg trötta och sega ut efter urladdningen mot Sundsvall och segast av alla verkade Rudy Mbemba. Den explosivitet som man är van att se hos honom, var närmast obefintlig i Täljehallen.

Just nu kan Christopher Ryan och Andreas Person gör allt det som Mbemba klarar av plus lite till. Potentialen ligger i att vaknar Mbemba till så kan han spela på en helt annan nivå, vilket kan betyda skillnaden mellan himmel och helvete för LF.

Hos Kings verkar alla däremot vara i bästa slutspelsform och laginsatsen satt på plats som så många gånger förr, i båda ändarna av planen. Kings har nu fyra raka i slutspelet och ett helt annat utgångsläge än i förra årets semifinal, då det blev respass i tre raka mot Sundsvall efter en stenhård kvartsfinal mot Uppsala, som gick till fem matcher.

Kings är ett bättre mycket bättre lag i år än säsongen 2010-11. De är än bättre tränade, ännu mer synkroniserade och har bättre bredd och kompetens i laget. I synnerhet håller bänken en helt annan kvalitet.

Allt det har lett till att det inte blir någon upprepning av förra säsongens händelser i semin, då Kings i princip tog slut och inte orkade ge Dragons en riktig kamp.

Fortfarande är det ändå bara 1-0 i semifinalen och allt kan fortfarande hända. Tar det stopp i år så beror det på att motståndarna spelat bättre, inte på att man inte har lag för uppgiften eller inte skulle orka.

Problem med flygbiljetter har gjort att bara halva laget kommer iväg till Luleå under torsdagen. Övriga får bege sig upp på fredag. Klockan 19.04 börjar semifinal nr 2 i Pontushallen. Frågan är om det blir sista eller näst sista gången de båda lagen drabbar samman i den ärevördiga arenan, som nu skall byggas om. Eller kommer LF att kunna resa sig som fågel Fenix och förlänga säsongen?

 

Av: Tapio Joulamo
Foto: Karin Schulz

Skribent: Tapio Joulamo
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info