Hoppa till sidans innehåll

Sjätte raka hemmasegern mot Örebro?

13 FEB 2012 14:48
Uppsala Basket har en kontrasternas vecka framför oss. Laget möter nämligen seriejumbon och serieledaren hemma inom loppet av tre dagar. En storseger och en brakförlust? Knappast. Basketligan har blivit allt jämnare och ecoÖrebro har hunnit med att knäppa både Borås och LF Basket på näsan under de senaste veckorna. Senast de kom till Fyrishov blev det en riktig rysare som Uppsala nätt och jämnt lyckades vinna.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2012 15:46

Men vinna lyckas Uppsala ofta med i Fyrishov även om det ibland ser skakigt ut. Det är en styrka. Staden har en härlig publik som är med på noterna när det gäller och laget känner sig väldigt tryggt på hemmaplan. Därför ska fredagens match mot Basketligans formstarkaste lag Södertälje Kings bli otroligt intressant också. Vi kommer med all säkerhet att se två tighta och välspelade matcher.

 

EcoÖrebro inledde ju säsongen med att slå nytt rekord i antal raka förluster. Men laget är egentligen alldeles för bra för att inte vinna några matcher. Första förändringen var när nygamle coachen Stanisak kom in istället för Panagiotis Nikolaidis. Det ändrade dock resultatmässigt inte särskilt mycket utan förlusterna fortsatte. Sedan värvades dock Terrance Oglesby som inte fick förnyat kontrakt med Sundsvall Dragons. Han rörde om i grytan och plötsligt vann ecoÖrebro två matcher mot de aktuella serieledarna.

 

Det gäller för Uppsala att Terrance Oglesby inte blir het, att Andrew Pleick tvingas jobba stenhårt hela matchen och att Demond Watt hålls borta från korgarna. Men framför allt gäller det för Uppsala att spela hårt, smart och tillsammans. Att spela sitt eget spel och tvinga ecoÖrebro att anpassa sig efter hemmalaget.

 

Grundserien går mot sitt slut och alla lag börjar snegla allt mer på slutspel. Vilka man eventuellt möter i slutspel är helt omöjligt att förutsäga i dagsläget och nu ligger fullt fokus för Uppsala på att hitta sitt eget spel och att avsluta säsongen med momentum in i slutspelet. 

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info