Hoppa till sidans innehåll

Slutspel, check

08 MAR 2012 23:16
Vi hade några delmål med säsongen. Ett var att gå till slutspel, det lyckades vi med ikväll. Visst tog det lite längre tid än vi räknat med. Men nu är vi där via en dramatisk match i Frysen där vi slog serieledarna Södertälje Kings med en poäng, 68-67.
  • Skapad: 08 MAR 2012 23:16

 

Ett annat delmål var att vara topp fyra inför slutspelet. Det lyckades vi inte riktigt med. Vi saknar några poäng för det men om säsongen sett lite annorlunda ut på skade och sjukdomsfronten hade vi nog klarat det delmålet med. Vi har hela tiden pratat om att inte ha några ursäkter men nu när slutspelet är säkrat kan jag ändå nämna det. Under två månader, 26 december till den 27 februari har vi haft TOTALT 7 träningar med 10 herrlagsspelare på. Vi har haft löjligt mycket sjukdomar och långtidsskador. Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare… Nu har vi kunnat träna bra de senaste två veckorna och det börjar ge resultat i vinst både mot Solna och idag även mot tabellettan Kings. Förhoppningsvis kommer vi även i fortsättningen att ha fullt manskap på träningarna och då kommer vi att bli bra, riktigt bra!

 

Vi har också visat basketsverige att det går att vinna basketmatcher med en svensk prägel på laget. Det är med stolthet jag kan säga till grabbarna imorgon att – Vi gjorde det! Vi har ju som bekant två lag efter oss i tabellen med totalt 10 importspelare i.

 

Matchen då? Jo, det blev precis som vi förutspådde. Mycket fysiskt och inte så fartfylld tillställning. Södertälje spelar mycket disciplinerat och om man inte står upp fysiskt så förlorar man, punkt slut! Vi stod upp fysiskt i 40 minuter och lyckades till sist vinna. Sedan vill jag också nämna den moral vi visar. Vi låg under från första stund och som mest med 12 poäng men vi gav aldrig upp. Med 1,42 kvar av matchen tar vi för första gången ledningen. Sedan pendlar den fram och tillbaka och går ner till de allra sista sekunderna där vi visar kyla och starkt försvarsspel. Vi var tvungna att spela ner klockan men det var inte tillräckligt med tid för att spela ut klockan. Vi gick till Jocke som tog bollen till korgen med 8 sek kvar och blir foulad med 5,7 sek kvar och de har lagfoul. Jocke sätter båda klockrent, timeout Kings. Vi litar på vårt försvar och Kings får iväg ett halvbra avslut men vi tar returen och matchen är över, härligt!

 

Många kan ju framhållas en kväll som denna så vi nöjer oss med att konstatera att laget 08 gjorde det igen. Ingen nämnd ingen glömd…

 

Vi gör återigen en stark insats försvarsmässigt och håller Kings på mycket låga 36% på tvåor, mycket starkt! Sedan gör vi ingen klockren insats returmässigt eller vad gäller turnovers men som helhet en stabil insats med klart bättre disciplin än på ett tag.

 

Poänggörare 08: Joakim Blom16, Johan Åkesson 16, Helgi Magnusson 13, Gustav Nyström 8, Nisse Hedström 7, Bojan Cvilak 6, Olivier Ilunga 2.

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info