Hoppa till sidans innehåll
Dino block Rudy

Smygstart mot LF

13 MAR 2012 16:28
Grundserien stänger dörren efter kvällens match. Men framför allt är det en smygpremiär på kvartsfinalen som startar om en vecka. Mot samma tuffa motståndare, men på en helt annan plattform.
  • Skapad: 13 MAR 2012 16:28

Vad innebär det då att möta samma LF denna tisdagskväll i Luleå?
Well, vi sysslar inte med idrott för något annat än att prestera resultat, och eftersombasket är en riktig sport finns det inget oavgjort, kvällen kommer kröna en vinnare.

En vinnare som kan skriva av Grundserien med gott samvete och gå in i slutspelet med ännu bättre självförtroende.

Dragons vann den senaste matchen mot LF efter två tidigare förluster och det är två lag som påminner om varandra. Inte bara med det geografiska läget och att de båda vara dominanta inom svensk basket det senaste decenniet, utan att båda lagen har drabbats av skador på nyckelspelare.

LF och landslagets superstjärna Rudy Mbemba har gjort sitt lag till en stark guldkandidat så länge han varit på banan men under hans skada har LF haft det lite tyngre. Nu är Rudy hel och Luleås bakplan lyser av förhoppning igen. Stark vinst mot ecoörebro på hemmaplan senast med 30 poäng gör att Luleå

Dragons dito, Pavel Ermolinskij kämpar på med sin rehab och Medelpad hoppas att han ska hinna bli spelduglig under kvartsfinalserien.

Dragons som efter sju raka vinster har haft två raka förluster, Södertälje och Norrköping, har jobbat hårt för att komma upp på vinstspåret igen.
Två lite avvaktande matchinledningar i dessa förlustmatcher gör att vi kan förvänta oss ett heltaggat Dragons när bollen kastas upp i Pontushallen ikväll.

Ett Dragons som är redo att ta det nästa kliv som coach Öqvist predikat om, ett Dragons som fortsätter utvecklas. Ett Dragons som påbörjar resan mot Playoffs.
Redan i kväll.

Ni som inte har möjlighet att närvara i Luleå så sänds matchen på DragonsTV.

Go Dragons!

/Webbredaktione

Skribent: Webbredakionen
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info