Hoppa till sidans innehåll

Södertälje-Solna....

12 FEB 2012 20:18
Det finns ingen idé att gräva sig ned i statistik mot ett lag som Södertälje. Vi kan hitta saker de är bättre på än oss och vi kan hitta saker vi är bättre på än dem.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2012 15:47

Likheterna är dock många. Södertälje har spelat ett spel med defensiv fokus hela säsongen (tillåter 77ppm), Solna har gjort det också, men inte lyckats få ihop det förrän mot slutet (81ppm i den senaste 7 matcherna). Södertälje har också vunnit matcher på många olika sätt, dvs. de kan spela och vinna även om siffrorna rusar iväg, men också när de lyckas göra det de oftast vill - dvs. få siffrorna att stanna under 80. Vi med! Det viktiga med bra LAG är att de finner vägar att vinna matcher på utifrån vad som fungerar för dagen, men man har en grundprincip och det är antingen att stoppa motståndet - där skiljer sig inte Solna och Södertälje.

 

Det finns många vägar att gå, men de framgångsrikaste lagen i slutspelet kommer vara tvungna att göra både och! Det som kommer bli intressant i matchen på måndag att det är två lag som har friska spelare och flyt i sitt spel. Både Södertälje och Solna har vunnit många matcher den senaste månaden mot lag med "problem" i from av skador och avhopp, men varvat det med vinster mot lag som varit intakta i sina spelartrupper. Både Södertälje och Solna kommer bli svåra lag att möta i slutspelet - det råder det ingen tvekan om. Båda är dessutom mycket starka hemmalag och således vill ingen av oss tappa vare sig platserna 1-4 så att vi båda kan få en hemmaplans fördel i först och främst kvartsfinal serien. Inget av lagen är korkade nog att fundera på vare sig semifinaler eller finaler i nuläget, det är jag övertygad om. Motståndet runt omkring oss är alldeles för starkt och har nyligen rustat upp sina lag med nya spelare och kan mycket väl bli både 25-50% bättre innan slutspelet drar igång. Det intressanta med Solna vs. Södertälje är just att båda lagen matchar upp varandra mycket väl. Liknande snabbhet och ledarskap på PG-positionen (Beck/Chuck). Liknande offensiva kvalitéer på Shootingguard (Logi/Pita). Även Liknande på 4-5 med Walker/Griskenas och Krum/Simms. Det som kommer avgöra matchen är att dessa positioner tar ut varandra och sen att Flowers/Smith skapar åt sina lagkamrater, spelar slitt försvar och sedan att båda lagens respektive rotation kommer in och är tungan på vågen (Lesli/Westerlund -> Andersson/Borg). Det finns massor som talar för både det ena laget och det andra. Södertälje som fått behålla hela sin trupp intakt hela säsongen och verkligen spelar bra tillsammans i både försvar och anfall. Solna som kan matcha upp med Södertälje och samtidigt har ett storleksövertag.

 

Till syvende och sist är vi väl medvetna om att Södertälje ALLTID är lite mindre än sina motståndare, men finner lösningar att vinna matcherna ändå. Slut receptet för oss blir att inte låta Södertälje dominera oss i sitt försvar med pressar, dubblingar, zoner och annat hokus-pokus. Vi måste spela snabbt, enkelt och fysksiskt i anfall samt inte tillåta matchen bli ett chackspel. Defensivt kommer vi klara av dem. Jag och Kricke har försökt förbereda våra spelare så gott det går och det vi inte fixat fram till nu blir för sent att laga i morgon. Jag har 100% tillit till att mina spelare är redo att möta det som alla säger är Ligans bästa lag.

Skribent: Torbjörn Gehrke
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info