Hoppa till sidans innehåll

Storseger för Dolphins i första finalen!

17 APR 2012 22:41
Dolphins kunde ikväll utan några som helst problem ta hem den inledande finalen i bäst av sju på hemmaplan i Stadium Arena. Södertälje saknade Johnell Smith mer än Dolphins saknade Dee Ayuba. Storseger för Dolphins med hela 25 poäng (87-62).
  • Uppdaterad: 18 APR 2012 14:44

Dolphins har under säsongen haft en tendens att inleda lite trevande försvarsmässigt för att först efter halvtidsvilan steppa upp och spela ett tätare, aggressivare försvar. Ikväll var det istället full defensiv satsning från första sekund vilket gav utdelning. Hemmalaget drog ifrån till 23-7 mot slutet av första perioden. 
Södertälje hittade därefter rätt med ett par snabba treor och krympte avståndet till 25-16 efter första perioden.

Balocka dominerade under korgarna 

Balocka gjorde en riktigt stark insats speciellt under första halvlek. Balten satte skott utifrån, tippade i bollen och framför allt  placerade han sig på sedvanligt sätt under korgen, tog emot bollen för att sedan skruva i den via plankan på "fel" sida om korgen. 18 poäng och 6 returer bara i första halvlek från Balocka som varit en av Dolphins bästa spelare i slutspelet.

Dolphins Mikael Lindqvist fastställde halvtidsresultatet till 48-30 genom att sänka en trea från hörnet nere vid Dolphinsbänken.

Dolphins var som mest uppe i en 24-poängsledning mot slutet av tredje perioden. Hemmalaget kontrollerade matchen och inget talade för att Södertälje skulle kunna vända matchen.

Drains effektiv i bägge riktningarna

I fjärde perioden satte Dolphins lagkapten Fred Drains först sina 11:e poäng genom att skicka i sin andra klockrena trea på kort tid för att sekunder senare stoppa en av Södertäljes insidespelare med en mäktig block. 

Mr Drains spelade med en härlig entusiasm och man skulle tidvis kunna tro att året är 1998 och platsen är Himmelstalundshallen. Men nej, året är 2012, platsen är Stadium Arena, Södertälje heter motståndarna och Dolphins leder finalserien med 1-0 efter en imponerande insats i båda riktningarna.

Förutom Balocka och Drains hade Anton Saks ännu en lyckad kväll. Norrköpings landslagman stod för 13 poäng och 8 returer. 

Finalmatch 2 spelas i Södertälje kl 19.06 på fredag. Södertälje kommer att komma ut som ett helt annat lag i Täljehallen. De gröna kommer säkerligen prestera basket som mer liknar den nivån som lett fram till en andraplacering i tabellen och seger i den femte och avgörande semifinalen mot LF Basket. 

Kvällens match däremot tillhörde hemmalaget Norrköping Dolphins från början till slut.

Matchkommentarer:
-Vi kontrollerade tempot matchen igenom. Södertälje är ett helt annat lag utan Johnell Smith. Det är tufft för dom att spela utan sin stjärna. Vi har flera spelare som kan fylla på nu när Dee (Ayuba) saknas, sa coach Paul Burke efter storsegern.

Dolphinskaptenen Fred Drains:
-Det finns en risk att vi börjar tro att vi kommer att vinna den här serien lätt och det är farligt. Södertälje kommer att vara ett helt annat lag hemma. Vi måste komma dit ordentligt förberedda. 

Norrköping Dolphins - Södertälje  87-62  (48-30)
(25-16, 23-14, 16-14, 23-18)
Poängplockare Norrköping Dolphins:
Petras Balocka 20, Anton Saks 13, Fred Drains 11, Martin Ringström 11, Mikael Lindqvist 7, Edgars Jeromanovs 7, Povilas Sakinis 6, Gordon Watt 5, Andrew Mitchell 4, Roberto Duric 3. 
Södertälje:
Jesper Andersson 18, Dino Pita 14, Mike Joseph 10, Tobias Borg 7, Wictor Grenthe 4, Alex Lindqvist 3, Adnan Chuk 2, Mantas Griskenas 2, Kenneth Simms 2.

Returer:  38-27 
Foul:  17-17 
Assist:  17-13
Turnovers:  15- 12
Publik: 1753

Skribent: Thomas Leanderz
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info