Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Mike Sundsvall

Sundsvall-Borås med slutspelskaraktär?

19 FEB 2012 14:58
I den tajtaste Basketligan i mannaminne blir matcherna i slutet av grundserien mycket mer än en trist lunk. Man kan nästan kalla dem för pre-playoffs. Borås Basket möter på måndagskvällen Sundsvall Dragons borta i en WebbTV-sänd match som betyder massor för positioneringen.
  • Skapad: 19 FEB 2012 14:58

Basketligan är fortsatt superjämn med Norrköping som ledare och 08 Stockholm som sista slutspelslag. Tolv poäng skiljer ettan från åttan. Borås Basket och Sundsvall Dragons är två av lagen som ingår i den mittenklunga som utkristalliserats under de senaste omgångarna. Dragons parkerar för tillfället som trea med sina 36 poäng. Borås och LF Basket jagar tätt bakom på 34 inspelade poäng vardera. Att skaffa sig hemmaplansfördel i den första omgången av slutspelet är det viktigaste och det gör man genom att bli (som sämst) fyra i grundserien.

 

Därför måndagskvällens WebbTV-sända match mot Sundsvall enormt viktig för Borås. Förlust och Dragons ökar avståndet till fyra poäng. Seger och loppet om tredjeplatsen är helt jämnt, samtidigt som man rycker lite från LF.

 

Sundsvall har hittills varit det något bättre laget i de inbördes mötena och har gått segrande ur striden två av tre gånger. För att ordna inbördes fördel, om de båda lagen skulle stanna på samma antal poäng i en sluttabell, så måste Borås vinna måndagens match med minst tio poäng.

 

Är detta då möjligt för Borås att åstadkomma på bortaplan efter en av seriens längsta bussresor? Absolut. Stela kroppar elimineras genom att resa dygnet innan match och att sova på hotell i Sundsvall. Själva spelet, som haltade under några matcher (förluster mot ettan Norrköping och tvåan Södertälje), såg riktigt bra ut i den senaste hemmamatchen. Då slaktades LF Basket med 118-91 och Omar Krayem hade en av de sjukaste förstahalvlekarna i ligans historia. Sju av tio treor lyckades Krayem sätta i korgen under matchens första tre perioder. Sedan var det naturligtvis helt avgjort.

 

Kanske kan man inte räkna med den typen av monstermatch från Krayem igen. Men man ska komma ihåg att han inte var ensam när segern ordnades. Ryan Zamroz pytsade i 24 poäng och Chris McKnight hade 23. Det viktiga var att rörligheten, flowet och självförtroendet hos alla spelare var tillbaka. Detta är något som laget kommer att ha nytta av på måndagskvällen och det lär behövas.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info