Hoppa till sidans innehåll

Tung Uppförsbacke

27 MAR 2012 23:45
Slutspelsbasket när den är som bäst. De två Norrländska lagen bjuder upp till rejäl dans och kanske Sveriges just nu bästa basket.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2012 14:40

LF kommer in med stort självförtroende efter vinsten senast, i Pontushallen. Vi kommer in med revanschlusta och ett jävlar anamma. Båda lagen startar därför också väldigt bra. Vi får ett litet övertag i mitten på första perioden och leder med 13 – 8. Däremot så är LF så pass bra, att man inte kan ta saker och ting för givet. Två missade avslut och dom straffar oss direkt. Vi vinner quartern med 19 – 17.

Om den första perioden var jämn, så var den andra quartern ännu jämnare. Inte något utav lagen får det där lilla greppet, som man gärna vill ha i en slutspelsmatch. Däremot så spelades det toppbasket från båda lagen och att det är jämt i det här läget, är väl kanske ändå rättvist. LF har en 4 poängsledning alldeles innan halvtid, men vi lyckas vända på steken igen och gå till vila med 1 pinnes ledning. 40 – 39

Nu börjar den verkliga kampen. Två lag som verkligen vill vinna kliver in på planen och kör igång andra halvlek. Det är tokjämt i fem minuter. Då kopplar LF ett litet grepp om oss. Vi tappar lite intensitet i försvaret och då får vi också smaka på effekten utav det. Gästernas ledning skiftar mellan 5 poäng och tre poäng. Det är just tre poängs ledning som vi inväntar den fjärde och sista perioden. Tufft att kliva ut efter två minuters taktiksnack och ligga under på hemmaplan.

Men våra drakar är starka och lyfter i motvind. Att det är enkelt att lyfta då, är däremot något som vi alla bevittnade vara lättare sagt än gjort. Mark och Jakob sliter som två vilda bestar. Hlynur sträckte på varenda muskelfiber i kroppen för att nå den där returen. Pavels knä fick känna på hur det är att spela kvartsfinal på riktigt. Dino fick hoppa lite högre för att kunna lägga i två.

Fem poängs underläge blev tre, som blev fem, som blev tre, osv. Så höll det på i 7 minuter lite drygt. Då Hlynur tar en retur och lyckas krångla i den och bli foulad. Två poäng och ett säkert straffkast och ställning lika. Vi leder med 1 poäng med minuten kvar att spela, men lyckas inte att få till det riktigt. Istället ställer vi LF på linjen. En miss, en satt. Ställning lika. LF har sedan sista anfallet. Rudy med boll (livsfarligt). Men vi tightar till försvaret och ring ut, retur som ingen får riktigt grepp om och förlängning är ett faktum.

Vi startar riktigt, riktigt bra under de första två minuterna. Vi tar ledningen och håller den i två minuter bra precis. Sedan kliver LF upp och sätter lite press på oss och lyckas vinna ett par bollar, få med sig ett par domslut och vi ser bara ryggen på våra motståndare. Även om spänningen är olidlig. Vi jagar och jagar och är så när på att få det till en till förlängningsperiod. LF drar det längsta strået, i denna matchen och går vinnande ur striden. Tungt och jobbigt att förlora och därmed tappa hemmaplansfördelen.

Många i publiken var deppade efter matchen, men vi är det inte. Nu skakar vi av oss detta. För vi gör ändå en bra match. Det är två bra lag som möts och endast tillfälligheter som gör att inte vi vinner. Vi kan, vi vill och vi ska vinna match 4 uppe i det snöklädda norr. Är det något vi inte kommer att göra, så är det att vika ner oss över en förlust.

Lägg också på minnet att vi var uträknade mot Dolphins inför match sex förra året. Då vände vi på steken, med en massa vilja. Nu är det dags att göra en repris och majoriteten utav laget var ju med då. Så det här kan vi och ska vi klara av.

Slutresultat: 87 – 89 (19-17, 21-22, 21-25, 20-17 & 6-8)

Mark Tyndale 23p, Jakob Sigurdarson & Hlynur Baeringsson 18p, Dino Gregory 12p, Pavel Ermolinskij 7p, Tom Lidén 6p, Johan Pierre 3p.

// Fredrik Thavenius

Skribent: Fredrik Thavenius/ Sundsvall Dragons
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info