Hoppa till sidans innehåll

Tungt i Sundsvall

10 FEB 2012 22:17
Sundsvall startade fantastiskt bra och vi var inte riktigt redo för anstormningen och hamnade därför direkt i ett stort underläge. 14-4 efter 5 minuter talar sitt tydliga språk. Vi kämpar oss tillbaka men förlorar ändå till sist stort, 89-68.
  • Skapad: 10 FEB 2012 22:17

 

I åttonde minuten ökar Sundsvall på sin ledning till 21-6, tungt! Då får Stefan Nguyen chansen för första gången och gör ett mycket bra byte. Stefan spelar mycket moget och vi får lite bättre ordning på vårt anfallsspel. Under Stefans guardspel snyggar vi till siffrorna och inför andra ligger vi "bara" under med 7 poäng, 21-14.

Vi fortsätter att knapra in försprånget och med 4 minuetr kvar är vi nere i 5 poängs underläge, 33-38. Sedan byter vi poäng lite innan vi gör en onödig foul i slutet så de kan sätta två straffar som gör att de leder med 7 inför tredje, 45-38. Vi känner dock att vi är på väg in i matchen och har ett bra snack i omklädningsrummet.

Vi startar tredje mycket bra och Ollie är stekhet i sitt skytte. Vi är nu bara 1 poäng efter då Nisse Hedström lägger i en lay-up, timeout Sundsvall! Timeouten är bra för dem och de utöker avståndet ännu en gång och inför fjärde är underläget 11 poäng, 63-52. Vi känner ändå att vi har häng och vi var redo att kämpa för det.

I fjärde perioden drar vi plötsligt på oss lagfoul efter mindre än två minuter och Sundsvall får börja skjuta straffkast. I fjärde perioden får de skjuta 14 straffkast mot våra 2... Det tär på en mentalt då de får skjuta i straffkast efter straffkast medan vi får slita för varje poäng. Efter tre minuter ligger vi under med 7 poäng då det definitiva matchavgörandet kommer. Sundsvall gör 17-0 på oss och matchen är naturligtvis över, underläge 61-85! Resten av matchen blir en avslagen historia och till sist stannar förlusten som sagt på 21 poäng, 68-89.

Vad kan man då ta med sig från denna match? Jo, att vi har bra karaktär och hela tiden tar oss tillbaka in i matchen trots att allt går emot oss vissa perioder. Stefans pigga inhopp och Johans offensiva spel, Helgis slit samt Gurras försvar är andra positiva saker.

Nu handlar det om att rehabilitera lite småskavanker och träna bra innan vi drar på oss våra matchkläder igen nästa fredag då vi möter Örebro på bortaplan. En match vi måste vinna om vi vill vara med i racet om en framskjuten placering inför slutspelet.

Poänggörare 08: Johan Åkesson 18, Helgi Magnusson 14, Olivier Ilunga 10, Joakim Blom 9,Nils Hedström 8, Gustav Nyström 5, Francis Odada 2, Jon Jonsson 2.

Skribent: Tommie Hansson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info