Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Johansson Delvon_Johnson

Uppsala besegrade Borås

13 MAR 2012 23:02
Uppsala behövde vinna med över 33 poäng mot Borås för att få hemmaplansfördel. Men det räckte med en ”vanlig” vinst för att sätta respekt i sina motståndare inför slutspelet. Våra röda spelare lyckades definitivt med det senare när man säkert vann med 95-81 i Fyrishov på tisdags kvällen. Det var ju klart sedan tidigare att det blir just Borås som Uppsala möter i slutspelet och nu börjar det i Borås på torsdag den 22:a och sedan kommer kvartsfinalscirkusen till Uppsala den 27:e.
  • Skapad: 13 MAR 2012 23:02

Att se basket är alltid roligt men lite extra roligt blir det i slutspelet. Känslan i kvällen match var att slutspelet på något sätt började redan ikväll efter som kampen stod mot Borås som Uppsala ska kämpa emot i kvartsfinalerna. Hemmalaget visade direkt slutspelsanda och tog initiativet direkt! Första perioden vanns med 24-19 efter bland annat en tiopoängs ”run” där bland annat Delvon Johnson dunkat och Rhys Carter skjutit en ruskigt lång trea. I andra perioden kändes den där vinstmarginalen inte långt borta när man vann ”quartern” med 31-19 vilket gav en halvtidsledning med 55-38.

I halvtidspausen var stämningen på topp i Fyrishov och de som inte gick ut för att fika satt kvar och drömde om att verkligen vinna med stor marginal. Underhållningen i pausen gick inte av för hackor när en lycklig 21-årig kille vann flygbiljetter till USA och några andra fans fick hotellnätter och lyxiga brunch-biljetter med sig hem!

Den andra halvan av matchen blev Uppsala smärtsamt påminda om att Borås faktiskt gör en av sina bästa säsonger med ett av sina bästa lag någonsin. Den bolltrollande guarden Omar Krayem var stenhårt uppvaktad av Uppsalas försvarare, men lyckades ändå producera 24 poäng i matchen. En av vakterna på Krayem var energiknippet Mannos Nakos och han gjorde sin plikt. Nakos var på Krayem som en igel vilket fick den amerikanske boråsaren ur balans både fysiskt och psykiskt flera gånger. Men tredje perioden vanns dock av gästerna med 22-19. Trots att Borås visade sin styrka så kändes det ändå tryckt i Uppsalalägret. Rhys Carter spelade ju som i trans och satte skott både från närahåll och distans. Carter var bäste poängplockare i matchen med sina 29 poäng tätt följd av den superstarke Delvon Johnson som noterades på 26 pinnar. I Borås var givetvis Krayem tongivande men Jason Thomas, som gjorde en "double-double", och Christopher Mc Knight imponerade på Uppsalapublken.

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info