Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik_Strandgren Delvon_Johnson

Uppsala förlorade jämn match

02 MAR 2012 22:20
Årets upplaga av Basketligan är ruggigt jämn och kvällens möte mellan Uppsala Basket och Sundsvall Dragons var kännetecknande för ligan. Matchen var oerhört jämn och spännande men hemmalaget Sundsvall stod tillslut som segrare med slutsiffrorna 102 – 95.
  • Skapad: 02 MAR 2012 22:20

I Uppsala saknades Stefan Grundberg som var sjuk men istället var nye Conor Grace med i truppen. Men det var först och främst Axel Nordström som fick rollen att fylla tomrummet efter Stefan. Det uppdraget fullföljde Axel med bravur efter att ha gjort en av sina bästa matcher för säsongen. Axel gjorde 14 poäng och tog tre returer och var mycket stark i försvaret. Det var just med starkt försvarsspel som Uppsala inledde matchen. Ett spel som gjorde det oerhört svårt för Sundsvall att göra poäng. Som mest ledde Uppsala med 10 poäng, 16-6, men Sundsvall jobbade ikapp. Det var framförallt Sundsvalls amerikan Mark Tynndale som lyckades lura Uppsalaförsvaret både genom distansskott och inside-spel. När första perioden var slut var det helt jämnt i protokollet med bara en poängs fördel till Uppsala 22-21. I andra perioden lyckades Sundsvall ta något av ett kommando så att man ledde matchen vid halvtidsvilan, fast fortfarande var det bara ett fåtal poäng som skiljde lagen åt: 48 – 45.

Uppsalas Delvon Johnson har ju varit bra hela säsongen men i Sundsvall gjorde han troligen sin bästa match någonsin. Amerikanen gjorde för andra matchen i rad en ”double-double” med 10 returer och 27 poäng. Imponerande och poängbäst av alla spelare i båda lagen. Den stora poängskörden av Johnson adderades mest i andra perioden (19 poäng) men det blev även då han drog på sig flest fouls. Hela fyra stycken blev det i halvleken vilket gav honom fem stycken totalt och matchens sista en och en halv minut fick han se från bänken ut-foulad. Det blev en hel massa fouls i den här täta matchen: 53 stycken utdömdes med lejonparten hos Uppsala (31 st.). Den sitsen blev ganska matchavgörande då nyckelspelare som bland andra Rickard Eriksson bar länge på fyra fouls vilket givetvis påverkar spelet.

Men om man ser förbi foul-debaclet så var det en grymt spännande basketmatch mellan två lag som just nu troligen är ligan formstarkaste lag. Tempot var skyhögt, spelet snabbt och underhållande med dunkar och alley oops. Efter tre perioder stod det 69-69 och även om Sundsvall ledde det mesta av fjärde perioden så hade Uppsala möjlighet att utjämna med 29 sekunder kvar. Ställningen var då 98-95 och Conor Grace sköt för tre poäng – Uppsalas supportar höll andan – men hoppet försvann när man såg bollen gå in-and-out. Istället var det Sundsvall som lyckades göra fyra poäng till och matchen slutade alltså 102-95.

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info