Hoppa till sidans innehåll

Uppsala tar emot LF i årets match

27 FEB 2012 17:48
Årets match var hittills den mot Jämtland när sponsorerna bjöd på entrén. Men denna match slår allt annat vi hittills har sett denna säsong. LF Basket ligger precis framför oss i tabellen, en vinst skulle innebära att vi går upp på delad fjärdeplats med ännu högre sikte. Men LF är storfavoriter och kommer till Uppsala med Basketligans kanske högsta spelarbudget. Det är kvalitet rakt igenom ändå från coach till materialförvaltare.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

LF har visat att man kan spela utan Rudy Mbemba och har nu också, om det skulle ha undgått någon, värvat Andreas Person från slovenska Helios Domzale. Vi hoppas att han får ett riktigt hjärtligt välkomnande i Fyrishov som tack för de högtidsstunder han har bjudit på och förhoppningsvis en senare dag kommer att bjuda på i Fyrishov igen!

 

Det är en ära för oss att vi har spelare som blivit så bra att det är huggsexa om dem i Europa, vi önskar Andreas personligen all lycka till. Det andra nyförvärvet Marcus Relphorde har visat sig vara en poänggörare av rang. Håll ett extra öga på honom!

 

Men hur ska vi då fälla dessa stora björnar från norr? Vi måste spela hårt, smart och tillsammans. Vi måste plocka varje lös boll. Vi får inte ge någonting gratis. Och vi måste få med oss publiken i matchen. Vi behöver ALLA höja oss en nivå, inklusive publiken. Du som normalt inte gör något, klappa. Du som klappar – skrik också. Du som skriker – busvissla också. Du som skriker och busvisslar – stå upp och gör det! Släpp hämningarna, det är basketfest!

 

Sist men inte minst: vi får kanske även hjälp av Conor Grace, den irländska landslagskaptenen. Det är i skrivande stund inte klart om han kommer att spela. Men det är en möjlighet. Conor tillför längd och djup i laget och gör oss ännu starkare i en slutspelsserie. Han spelar stenhårt och passar därmed bra in.

 

Hard, smart, together!

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info