Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Johansson Rhys_Carter

Uppsala utjämnade kvartsfinalserien

31 MAR 2012 18:39
Uppsala besegrade Borås med 87-74 i ett rafflande slutspelsdrama på hemmaplan. Detta innebar att det nu står 2-2 i kvartsfinalserien. Redan innan matchstart var stämningen på topp i Fyrishov. Publiken var lika laddade som spelarna i de bägge lagen. Uppsalas speaker hade fått igång de 1300 personerna så de lät som det tredubbla.
  • Skapad: 31 MAR 2012 18:39

Dagarna innan matchen hade det talats om att en nyckel till seger var att få igång Johan Jeansson direkt från start. Johan gav svar på tal omedelbart. Efter halva första perioden hade han gjort nio av lagets totalt tio poäng och Uppsala ledde med 10-8. Giganten Delvon Johnson var också igång till 110 % från start. Under samma tid hade han tagit tre returer vilket placerar honom i Uppsalas historieböcker då han passerade 400 returer på en säsong. Det betydde att han tagit flest returer någonsin av en spelare i Uppsalalinnet. Efter en tät första period hade Uppsala ledningen med 23-16.

Uppsala uppträdde självsäkert medan Borås såg sammanbitna ut. Rhys Carter bjöd på en bakomryggenpass till Odin Lindell som la i en lay up i andra periodens inledning. Publiken tjöt då av förtjusning! Efter den läckerheten gjorde Uppsala 9-0 på Borås och hade efter två minuter in i perioden en betryggande 32-16 ledning. Borås försökte ta sig tillbaka in i matchen genom en lång trea signerad Ryan Zamroz. Men då visade Carter och Lindell att delikatessen i periodens inledning inte var ett lucky move. En gång till kom en bakomryggenpass till Lindell och en ny blixtsnabb lay up. ”LINDSANITY” skrek de mest hängivna fansen! Borås började bli frustrerade nu, vilket märktes eftersom de hela tiden försökte snacka domarna tillrätta. Allt det snackandet gick tillslut överstyr och Jason Thomas drog på sig en tekniskfoul. Efter avklarade straffar och boll vid sidan hade Uppsala ledning 44-25 med 3,5 minut kvar av halvleken. Uppsala fortsatte kontrollera matchen fram till att domarna blåste för halvtidsvila vid ställning 52-35.

Tredje perioden inleddes mer avslagen än de tidigare. Uppsala som kände sig säkra på segern slarvade lite och Borås som först verkade vara ett slaget lag tog chansen. Efter drygt halva tredje så hade Borås gjort 14-4 på Uppsala så ledningen för hemmalaget hade krympt till sju poäng. Mike Palm var tveklöst bäst på planen när han gjorde nio poäng för sitt Borås under ”quartern”. Vid dessa sju stod matchen och vägde länge när båda lagen missade en hel del och när nåt lag gjorde poäng så följde det andra efter. Johan Jeansson satte tillslut en förlösande trea så perioden utjämnades, men Borås vann den delen av matchen med 20-15. Ställning i matchen var dock alltjämt Uppsala ledning, 67-55.

Båda lagen var betydligt mer taggade i fjärde perioden. Uppsala ville stänga matchen samtidigt som Boråsarna hade fått vittring på hemmalaget. Efter fem minuters spel hade ett aggressivt Borås gjort lite mer poäng än Uppsala, 9-7. Men aggressiviteten har ett pris. Mike Palm drog på sig sin femte foul och fick sätta sig på bänken när fyra minuter återstod av matchen. Det kändes som spiken i kistan när Delvon Johnson monsterdunkade vilket fick coach Ryan att ta time out och Uppsala publiken att ställa sig upp och sjunga ut sin glädje! ”STÅ UPP VI ÄR UPPSALA – STÅ UPP VI ÄR UPPSALA!!!” Men matchen fortsatte in i det sista. Med dryga minuten kvar knaprade gästerna in så att det bara skiljde fem poäng. Men Uppsala höll undan och vann slutligen med 15 poäng, 87-74.

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info