Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Johansson Ua_08_20120306

Uppsala vann säkert mot 08

06 MAR 2012 22:34
Det blev nionde raka hemmavinsten för Uppsala Basket när 08 Stockholm besegrades med 10 poäng: 86-76. Det var mycket jämt i två perioder innan Uppsala kopplade greppet och genom en stabil laginsats rodde hem segern. Delvon Johnson gjorde sin tredje raka "double-double" med 16 returer och 17 poäng men poängbäst i Uppsala blev lagkaptenen Rickard Eriksson med 18 poäng.
  • Skapad: 06 MAR 2012 22:34

Både Uppsala Basket och 08 Stockholm hade massor att vinna och lika mycket att förlora inför deb här matchen. Uppsala slåss för den åtråvärda fjärdeplatsen med hemmaplansfördelen och 08 fajtas om en plats i slutspelet. Det var en jämn första period med mycket skott utifrån då hälften av poängen i båda lagen gjorts på treor. Det var få avblåsningar också, första foulen kom efter åtta minuters spel och drabbade 08. Den foulen verkade ha enbart positiv inverkan på 08 som fick en extra energiinjektion efter avblåsningen och lyckades göra ett litet ryck medans Uppsala agerade lite passivt. Det var först och främst Jocke Blom och Johan Åkesson som stod för poängen hos gästerna och det kunde ha varit värre om inte Delvon Johnson gjort motstånd under korgarna. Efter 10 minuters spel ledde 08 med sju poäng 24-17. Men efter lite pep-talk av coach Bosse Eriksson jobbade sig Uppsala ikapp i andra periodens inledning. Men lyckan var kortvarig för hemmalaget verkade få sig en rejäl psykiskknäck efter ett tveksamt domslut som drabbade Mannos Nakos så Uppsala hamnade på efterkjälken med 10 poäng. Men Uppsalas krigare repade mod och efter att bl.a. Axel Nordström visat vägen med vilja och viktiga poäng. Så i samma sekund som domarna blåste för halvtid gjorde Delvon Johnson två poäng som såg till att matchen var helt jämn 42-42.

Tredje perioden tillhörde Uppsala från början till slut. Rhys Carter var en av flera hemmalgets killar som storspelade. Carter gjorde själv sex poäng i tredje men passade även fram till sköna lägen för lagkamraterna. Det kändes helt rättvist att Uppsala ledde med åtta poäng, 66-58, inför den sista perioden. Matchens avslutning var intensiv och underhållande men bjöd kanske inte på säsongens skönspel. Fast hemmapubliken fick ändå flera anledningar till att jubla när Johnson dunkade eller Johan Jeansson sköt lååånga treor. Så det var fortsatt Uppsala Basket som höll i taktpinnen. Som mest ledde man med 14 poäng, villet i och för sig inte är särskilt mycket i basket, men Uppsalaborna i Fyrishov var ändå inte särskilt oroliga. Uppsala var starkaste laget när man tillslut säkert slog 08 Stockholm med 86-76.

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info