Hoppa till sidans innehåll

Uppsala vann till slut

09 MAR 2012 21:40
Uppsala inledde matchen svagt samtidigt som Jämtland hade bestämt sig för att lämna årets basketliga med flaggan i topp. Men efter en rafflande avslutande period där Uppsala gjorde smått fantastiska 37 poäng med Conor Grace bakom de avgörande poängen så vann Uppsala 104-98.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

I matchens inledning fick inte Uppsala särskilt mycket att fungera. Jämtland bröt igenom Uppsalas försvar gång på gång och även om gästerna lyckades bygga upp en stark försvarsmur mot Jämtlänningarna så satt deras skott utanför trepoängslinjen. Det verkade hopplöst när första "quartern" var över och hemmalaget ledde med 29-14. I andra perioden så kom Uppsala ihåg allvaret och vikten av matchen och man började göra poäng i snabbt tempo. Bäst var då Delvon Johnson och Johan Jeansson som båda var starka i försvar och gjorde mål. Perioden vanns överlägset och rättvist av Uppsala med 29-17 men Jämtland hade fortfarande ledningen med tre poäng: 46-43.

 

Efter den långa halvtidsvilan började tredje perioden precis som den första: allt fungerade för Jämtland samtidigt som Uppsala underpresterade. Det var oerhört frustrerande att följa matchen med Uppsalaögon eftersom Uppsala hade allt att spela för samtidigt som Jämtland redan var borta från slutspelsplats. Men Jämtland ville visa sina fans att man inte skulle lämna årets basketliga som ett slaget lag utan med hedern i behåll. Tredje perioden gick till Jämtland 29-24 så Uppsala låg under med sju inför sista. Men under sitt mantra Hårt, Smart och Tillsammans tog sig Uppsala tillbaka och med 7 minuter och 47 sekunder kvar av matchen gick Uppsala upp i ledning för första gången i matchen. Då trodde nog alla supportrar, inklusive Jämtlands egna, att Jämtland skulle vika ner sig. Men icke. Snabbt kom hemmalaget tillbaka och återtog ledningen. Nu ställdes allt på sin spets. Lagkaptenen Rickard Eriksson var bänkad efter att tagit sig om axeln efter en hård närkamp. Store Delvon Johnson hade fyra fouls och levde farligt. Jämtland verkade dessutom ostoppbara i sitt distansskytte. De avslutande minutrarna blev de mest spännande hittills i år, båda lagen kämpade som för sina liv. Då klev nykomlingen Conor Grace fram och satte två oerhört viktiga treor och Uppsala klev upp i ledning med mindre än två minuter kvar att spela. Man lyckades heroiskt hålla undan framför egen korg i de avslutande Jämtländska tjurrusningarna och kunde tillskriva sig segern.

 

I Borås spelades samtidigt en lika spännande match där gästande Solna höll jämn steg med det starka hemmalaget. Det slutresultatet hade avgörande betydelse för Uppsalas kamp om fjärdeplatsen och hemmaplansfördelen i kvartsfinalspelet. Men återigen avgjorde Borås till egen fördel med bara sekunder kvar av matchen och besegrade Solna med ynka tre poäng 96-93. Nu måste Uppsala vinna med 34 poäng på tisdag för att få det individuella övertaget lagen emellan och få hemmaplansfördel. Allt talar sedan för att det blir Borås som Uppsala sedan möter i "kvarten" så hur som helst är en seger på tisdag oerhört viktig för psykologin.

Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info