Hoppa till sidans innehåll

Utjämnat 1-1 i Semifinalen

06 APR 2012 21:04
Efter storförlusten nere i Södertälje i onsdags var det dags för LF att försvara sin hemmaplan och heder. LF kom direkt ut med mycket mer energi och vilja än de hade i förra matchen. Första perioden blev jämn, men i andra drog LF iväg till en 13 poängsledning som höll matchen ut som slutade 91-79 till LF.
  • Uppdaterad: 12 APR 2012 13:16

Första perioden var jämn. LF hade svårt att på stop på Mantas Griskenas som i princip satte allt och gjorde hela 12 poäng i första perioden. I LF var det Urule Igbavboa och Andreas Person som utmärkte sig mest och gjorde 8 poäng vardera. Första perioden slutar 26-24 till LF efter en trea av Andreas Person i slutsekunden.
 
I början av andra perioden går LF ifrån och gör 10-0 på Södertälje. LF spelar mycket bättre och aggressivare försvarsspel som sedan leder till bättre anfall. I andra perioden kommer även Rudy Mbemba igång och levererar 9 poäng. Dock är det framförallt LF:s försvar som gör att de kan gå ifrån, i andra perioden lyckas Södertälje endast mäkta med 11 poäng framåt. Efter andra perioden står det 48-35 till LF.
 
I tredje perioden bjöd LF på några riktigt fina spelsekvenser. I mitten av tredje perioden stjäl Keith Ramsey bollen och dunkar i 2 poäng till publikens glädje. Och bara någon minut senare bjuder Martin Palmblad på ett 4 poängsspel då han sätter en trea och sedan blir foulad och sätter sitt bonuskast. Sen avslutas perioden med en ”alley oop” av Urule Igbavboa på pass från Rudy Mbemba. Perioden blir dock riktigt jämn 20-18 till LF vilket gör att ställningen efter tredje perioden var 68-53 till LF.
 
I fjärde perioden steppar bägge lagen upp i försvar och pressar högre upp i banan. I början av fjärde får Södertäljes Kenneth Simms sin femte foul och måste gå och sätta sig, vilket givetvis blev ett stort avbräck för Södertälje. Lagen spelar jämt hela perioden, Södertälje är med någon minut kvar av matchen nere på bara 8 poängs underläge, efter några missar av LF, men LF kommer igen och vinner med 91-79.
 
I LF hade man idag hela fem spelare på tvåsiffrigt; Relphorde 19, Mbemba 17, Igbavboa 17, Ramsey 17, Person 13. Keith Ramsey stod även för en ”dubbel dubbel” med 17 poäng och 14 returer och var faktiskt näst bäst i LF på assist med 5 stycken.

I Södertälje Kings var det framförallt Mantas Griskenas som stod för en bra match tillsammans med Dino Pita och Johnell Smith.

Poäng i LF Basket: Marcus Relphorde 19, Rudy Mbemba 17, Urule Igbavboa 17, Keith Ramsey 17, Andreas Person 13, Martin Palmblad 4, Niklas Sellin 2, Matija Poscic 2
 
Poäng i Södertälje Kings: Mantas Griskenas 20, Dino Pita 16, Johnell Smith 12, Kenneth Simms 12, Jesper Andersson 7, Adnan Chuck 6, Wictor Grenthe 4, Tobias Borg 2

Sara Matti
This is a mailto link

Skribent: Lasse Mikkelsson
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info