Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Chris McKnight

Viktig seger för Borås mot Nollåtta

28 FEB 2012 22:18
En seger mot 08 Stockholm stod högt på Borås-coachen Pat Ryans lista inför tisdagskvällen. Det visade sig att hemmaspelarna skulle ge Ryan precis det han ville ha. 91-71 var övertygande siffror som kom precis när det gällde som mest i striden om fjärdeplatsen i tabellen.
  • Skapad: 28 FEB 2012 22:18

Grundseriens sista match mellan Borås Basket och 08 Stockholm började intensivt och underhållande. Gästerna ville inte vika en tum och tvingade fram en mängd mismatch-situationer. Helgi Magnusson och Joakim Blom var de spelare som utnyttjade det mest effektivt med bra skytte och postup-spel.

 

För Borås var Omar Krayem hetast. Han gick i täten för sitt lag med nio poäng och styrde gruppen till ledning med 23-22 efter en quarter.

 

I den andra perioden fortsatte Blom och Krayem att vara sina lags främsta poängproducenter. Magnusson togs effektivt om hand av Jason Thomas och dennes uppoffrande försvarsspel. Offensiven var aldrig några problem för Borås. Istället var det defensiva problem som man brottades med. Även om Johan Åkesson nollades så önskade nog Pat Ryan mer från sitt försvar. Och det skulle komma.

 

52-44 stod det på poängtavlan inför den tredje perioden. Sedan sjönk poängtempot. Detta berodde på bättre försvarspel. Men det var 08 Stockholm som hade det kämpigast. Med 3:06 kvar hade Borås ryckt åt sig en större ledning. Chris McKnight dunkade i 65-51 och tvingade 08-coachen Tommie Hansson till en timeout.

 

Chris McKnight

Posterboy Chris McKnight (och posterized Jon Jonsson). 

 

Direkt efter timeouten kämpade sig McKnight till ett trepoängsspel på en tip-in som kändes mentalt avgörande för matchen. Och om detta inte var nog så fyllde Ryan Zamroz på med en stark drive (två poäng) och ett par satta straffkast. Hemmalagets ledning var uppe i 18 poäng inför den sista perioden.

 

Nollåttorna kapade bara sitt underläge marginellt i början av fjärde quartern. Sedan gav Chris McKnights och Fredrik Anderssons slit i den offensiva returtagningen resultat. Med många andrachanser och inget darr på manschetten så kunde Borås stänga matchen relativt tidigt. Segersiffrorna fastställdes till 91-71.

 

I och med Borås seger, samtidigt som Uppsala Basket krossade LF Basket, så har ett getingbo bestående av tre lag skapats i tabellen. Borås, Uppsala och LF står samtliga på 36 poäng och är de främsta kandidaterna till den åtråvärda fjärdeplatsen (som innebär hemmaplansfördel i kvartsfinalerna).   

 

Citaten från presskonferensen läser du som alltid på Borås Tidnings basketblogg.

 

Borås Basket-08 Stockholm: 91-71 (23-22, 29-22, 20-10, 19-17).

 

Poänggörare Borås: Omar Krayem 23, Chris McKnight 20, Ryan Zamroz 18, Jason Thomas 8, Milos Paravinja 7, Mike Palm 7, Henrik Carlsson 2, Mattias Göransson 2, Hajzer Ismaili 2, Fredrik Larsson 2.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info