Hoppa till sidans innehåll

Viktigt, Viktigare, Dragons

20 FEB 2012 22:31
Att ha förmånen att visa hela Sverige att vi är att räkna med, att vi står upp och försvarar våran hemmaborg. Ja det är ack så viktigt. Viktigare var det nog att vi fick igång hela laget idag, även om det tog 20 minuter. Dragons är en kraft att räkna med, enda in i kaklet.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2012 13:12

Borås kommer från en fantastisk säsong och när vi nu är inne i de sista omgångarna (5 matcher kvar nu bara) innan slutspelet drar igång, så är det otroligt viktigt att vi får alla pusselbitar på plats. Att de nya (Mark & Nenad) kommer igång och får lära sig hur vi vill och skall spela. Denna pusselbit är inte allt för långt borta nu och det märks efter varje match att grabbarna börjar få koll på läget.

Matchen startar fint med en helt öppen trea från Hlynur. Vi hålller också ledningen i ca 4 minuter, sedan kliver gästerna om. Bryr sig inte om att titta i backspegeln heller. För där syntes bara 5 stycken hårt slitande drakar. 27 – 32 efter första perioden och man kan väl inte direkt säga att Peter, var speciellt stolt.

I den andra perioden så gasar Borås på riktigt rejält och vi hamnar i svåra situationer offensivt. Där vi får kämpa i poängen. Borås gör det enkelt för sig själv och det går fort. Pang bom, 5 poängs övertag blir 13 poängs övertag. Det ser lite tungt ut och nu handlar det om att ta tillbaka matchen. Inte låta gästerna känna sig alltför hemma. Efter att ha lyckats tagit ner det till en 9 poäng brant uppförsbacke, så går drakarna in i halvtid.

Peter har haft ett par väldigt inspirerande halvtidssnack, genom åren och denna afton var nog en sådan. Borås gör inte poäng på fyra minuter. Vi gör 8. 55 – 55 efter halva tredje. Nu börjar det hända saker på planen. Hela laget krigar i försvaret, får viktiga stopp och kan lägga i lätta i motståndarnas korg. Alla gör ett otroligt jobb i försvaret.

En riktigt bra tredje period som slutar 26 – 15 och drakledning 69 – 67.

Den sista perioden blir en kamp, en utav de bästa denna säsong. Och den som trodde att denna match skulle bli en  enkel historia åt något håll, den var ute och cyklade totalt. Vilken kamp det blev också. Inget utav lagen vägrade att ge sig. Det var blockar, steals, dunkar, tunga treor och tuffa lay-ups. Vi lyckas dra ifrån rätt rejält, men gästerna biter tillbaka och innan man vet ordet av det så är det så lika och jämnt som man kunnat tro. Allt kommer att hamna om millimeter. Hlynur på straffkastlinjen, med chans att ordna en ledning med 3 poäng. Det står 5 sekunder på klockan. Hlynur sätter första, ledning med två. Publiken andas ut. Herr Baeringsson gör sig redo att skjuta det andra straffkastet. Ring ut. Defensiv retur Borås. Klockan tickar ner. 4, 3, 2….. Omar Krayem dribblar hårt bevakad utav just Hlynur, närmar sig trepoängslinjen. 1….. Får iväg en bön. Signalen går med bollen i luften. Den träffar plankan, går mot ringen, men studsar med millimeter precision, ring ut. Drakvinsten är bärgad. Jubel uppstår. High fives och leenden på ena planhalvan. Hängande huvuden på den andra. Så som en riktigt bra match skall sluta. Så som en drakseger mot ett riktigt bra lag skall vara. Jämn, explosiv och millimeters avgörande.

Slutresultat: 88 – 86 (27-32, 16-20, 26-15, 19-19)

Poänggörare Sundsvall: Dino Gregory 22p, Hlynur Baeringsson 18p, Nenad Zivcevic 16p, Jakob Sigurdarson 13p, Mark Tyndale 10p, Tom Lidén 5p, Johan Pierre 2p.

Nu suger vi på denna viktiga karamell ikväll. Imorgon är det ju dags för träning och fredag så är det bortmatch mot Gherkes Vikingar.

Go Dragons!

Skribent: Fredrik Thavenius/ Sundsvall Dragons
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info