Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Johansson/PAPAC Henrik Carlsson drive

Viktigt, viktigt, viktigt…

08 MAR 2012 15:26
I den sista hemmamatchen i grundserien ställs Borås Basket mot Solna Vikings. Båda lagen är klara för slutspel, men hemmalaget har ändå massor att spela för. Fjärdeplatsen i tabellen lockar. Den ger hemmaplansfördel i kvartsfinalerna. Solna har förvisso chans att avancera uppåt, men bara till sjätteplatsen.
  • Skapad: 08 MAR 2012 15:26

Med bara två omgångar kvar av det som kallas grundserien så är tabellplaceringarna långt ifrån givna. För tillfället ligger Borås Basket fyra och så långt ser allt mycket bra ut för laget. Om det inte vore för att Uppsala Basket jagade, bara två poäng bakom. LF Basket ligger visserligen inte mer än fyra poäng ifrån fjärdeplatsen, men mot dem har Borås skaffat sig en klar fördel i den inbördes poängskillnaden (lagen vann två matcher vardera mot varandra).

 

Det allra mesta talar alltså för att Borås Basket (4) och Uppsala Basket (5) möts i en kvartsfinalserie. Men just Uppsala är det lag som har Basketligans största skillnad i resultat mellan hemma- och bortaplan. Därmed hemmaplansfördelen viktigare mot dem än mot något annat lag.  

 

Borås Basket har väldigt mycket att spela för alltså och det bådar gott inför fredagen i Boråshallen. Kvällens motståndare - Solna Vikings - rullar in i Västra Götaland med bara en seger på de senaste fem försöken. Ändå har de spelat upp sig markant sedan de lyckades värva tillbaka Jonte Flowers. Hemmalaget har omvända 4-1 de senaste veckorna, inklusive raka triumfer mot 08 Stockholm, Jämtland och ecoÖrebro.

 

Matchups i starfemmorna:


1.       Omar Krayem vs Willy Beck

2.       Ryan Zamroz vs Logi Gunnarsson

3.       Jason Thomas vs Jonte Flowers

4.       Chris McKnight vs William Walker

5.       Mike Palm vs Krum Doychinov

 

Det är lätt att förstå om coacherna Pat Ryan (Borås Basket) och Torbjörn Gehrke (Solna Vikings) oroar sig för hur de ska stoppa eller bromsa motståndarna individuellt. Kanske kommer det att vara upp till lagens bänkspelare att fälla avgörandet? Där har Borås Henrik Carlsson, Mattias Göransson, Fredrik Andersson och Milos Paravinja att kasta in mot Solnas Lesli Myrthil, Johan Westerlund, Richard Blomberg, Niklas Larsson och kanske, kanske Jim Nyström?

 

Detta blir en match som ni inte vill missa. För vad kan egentligen vara bättre en fredagskväll än att se Basketligan live och en match som betyder massor för favoritlaget? Bollen är i luften fyra minuter över nitton.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.    

Skribent: Magnus Stråhle/Borås Basket
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info