Hoppa till sidans innehåll

WebbTV: Uppsala Basket - 08 Stockholm

06 MAR 2012 09:38
Uppsala Basket har slagit alla lag i årets Basketliga. Förutom 08 Stockholm. Tre raka vinster för laget från huvudstaden mot Uppsala gör dem till favoriter i kvällens kamp i Fyrishov. Uppsala Basket kommer att få ge allt för att kunna ta hem denna match. Conor Grace gör hemmadebut men läget för Stefan Grundberg är osäkert. Missa inte matchen på webbTV ikväll kl 19.04!
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Sagan om de två tornen kommer säkerligen 08 Stockholms säsong sammanfattas som i klubbens årsbok. Joakim Blom och Johan Åkesson har kört hårt inside och sett till att 08 Stockholm är det enda laget i årets Basketliga vi ännu inte har slagit. Men nu är det slut med det eftersom vi har två egna torn. Med Conor Grace ankomst kan vi nu matcha upp 08 Stockholm under korgarna på ett sätt vi tidigare inte kunnat. Samtidigt kommer detta inte att vara huvudsaken. Vi måste få matchen till att spelas på vårt sätt för att vi ska säkra den nionde raka hemmasegern i Fyrishov.

 

Den senaste matchen borta mot Sundsvall lämnade en någon bitter eftersmak. Men för coacherna var matchen ett kvitto på att vi kan spela flera bra bortamatcher och att Norrköping borta inte bara var en engångsföreteelse. Vi fokuserar på det vi har kontroll över och det är varken domare eller motståndare.

 

Det känns som om slutspelet redan är här. Matcherna är så pass viktiga att pressen blir liknande den ett slutspel erbjuder. Det är härligt med sådana matcher och räkna med att det blir lika tufft mot 08 Stockholm. 08:orna är inte klara för slutspel ännu och Jämtland jagar på. Dessutom har vi ännu inte vunnit mot 08 Stockholm i år, så visst kan detta komma att bli årets tuffaste hemmamatch!

 

Helgi Magnusson har haft All Star-prestationer mot oss och självklart måste vi kontrollera honom. Olivier Ilunga har kommit igång rejält på sistone och kommer att sätta fart från guardpositionen. Lägg till detta en av Basketligans skarpaste trepoängsskyttar i Nisse Hedström och ni förstår vad det är för gäng som kommer till Fyrishov.

 

Men vi har publiken. Denna härliga best som kan röra sig fram och tillbaka men när vi kör igång och det går bra lyfter den oss; vi blir lite starkare, lite snabbare, lite längre och lite tuffare. Den består av dig och dina bänkgrannar och ert engagemang kan lyfta denna match till något oförglömligt. Det är dags för revansch mot 08 Stockholm, det är dags att markera vems hemmaplan detta är.

 

Det är dags för Uppsala Basket och dess publik att skicka ett budskap inför slutspelet! 

 

Sändningen följer ni via denna länk:

För Windowsanvändare ska det fungera automatiskt via mediaspelaren. För Mac-användare rekommenderas VLC eller Flip4Mac för uppspelning.
Skribent: Johannes Wohlert
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info