Hoppa till sidans innehåll

www.andrachansen.nu

05 MAR 2012 11:58
Ja, så här i soliga Melodifestival tider tillika sammanfallande med Basketligornas spurtpris så kämpar nio musketörer om varje plats och varje pinnhål högre.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2012 13:41

Andra chansen i Melodifestivalen känns lite sisådär med låtar som inte riktigt platsade direkt till globala Globen och duellerna mellan dansbands reliker, pojkband i linne, blondiner med blockflöjt, fjuniga hårdrockare och kulturarbetare slog slint. Jag menar, kan man dramatisera sig till final barfota eller med banjo & brylkräm så banne mig om inte Solna Vikings kan ta sig hela vägen till Glob, förlåt menade finalen också!

Lite som så är det ju att Solna Vikings efter dubbelt trubbel och bubbel i spelartruppen nu äntligen sitter med nöjd hand. Solna och LF är de två lag som bytt skjorta mest under säsongen och det finns därmed en naturlig förklaring till varför många andra står längre fram i kön. Men som sagt, coach Gehrke säger sig sitta nöjd med sin hand och sitt lag. Alla korten håller. Försvarsspelare, skyttar (tretton på dussinet) muskler och attityd. Nyckelspelaren är inte Jonte Flowers, jo egentligen, men ändå så ser jag rubrikens www som än mer wiktig, wärdefull och skillnaden mellan att winna eller förlora.

Vi står och faller med vår pointguard, liksom de flesta basketlag. Willy Beck måste leverera, styra och ställa, inte slarva bort bollen och gärna stoppa motståndarens dito också. Omöjligt uppdrag nästan, men de gånger Komissare Beck gjort så har det sjungit segersång med eller utan skor.

Nästa dubbla dubbel W som vi inte kan leva utan är Will Walker. Vår gode Mr Walker, Fantomen utan mask och utan brylkräm, men vår allvädersman som ger oss spets i nästan alla viktiga segment. Returer, försvar, skytte och attacker till korgen. När W. W strugglat och missat en smula mer än vad vi är bortskämda med så sprider sig lite av panik i leden. Ungefär som när Charlotte Perrelli inte gick vidare, trots spirorna, vågar jag tillägga lite lagom mulligt mansgrisigt.

Ungefär så märkligt och konstigt känns det nog för Lesli, Logi och de andra Solnakrigarna när Walker missar det han brukar sätta. Men formsvackan är till för att klättra ur och när man äntligen nått över kanten så brukar man stärkt av bara farten fortsätta klättra uppåt. Så kära Will, hoppas att Jämtland får möta rena rama Spindelmannen på tisdag kväll, så högt och så snabbt behöver vi vårt dubbla WW klättrandes ur svackan och upp på slutspeltaket.

Sista men inte minsta ”W-faktorn” är Westerlund, förnamn Johan, smeknamn Vesslan. Vi kåserade några rader längre upp om coach Torbjörn Gehrkes fulla hand och där krävs såklart en Joker. En Joker som gör det där oväntade och som motståndarna inte riktigt lägger allt krut på men som på egen hand kan avgöra en match. Vesslan har haft den rollen och lite till i tidigare matchdräkters skrud och värvades såklart till vikingarnas land för att göra oss gott istället för som oftast då, illa. När Johan Westerlund fick till det ordentligt mot Södertälje Kings så framstod Solna Vikings plötsligt som oövervinnerliga, ja faktiskt var det så! Westerlund sköt i bollar med sådan energi att självaste skyttekungen Jonte Flowers helt kom av sig, men vad gjorde det? Ja, där har ni många wariablar på framgång och Solna Vikings har fått en andra chans. Ta gärna den!

Jim Nyström, vår landslagsguard är efter sorger och bedrövelse, som diagnostiserades stressfraktur i ljumskarna, sakta men säkert på väg tillbaka. Vägen är en uppförsbacke och en försiktig stigning av träningsintensitet. Känna sig för. Hitta rytmen och hitta känslan efter 14 månaders påtvingad time-out. Målet för klubben är att ha ”Jimpa” i full kraft till nästa säsong men frågar vi vår kämpe så har han nog tänkt sig att vara med på ett hörn redan nu.

OTROLIGT VARMT VÄLKOMMEN TILLBAKA JIM!

Gästerna då?

Ja, Jämtland basket är för mig en gåta. Ligan är för mig en gåta. ”I vilken korg kan du aldrig lägga alla ägg”?

Ja, självklart basketkorgen för den har ingen botten och man vet aldrig vilket ägg som kläcker fram den slutliga vinnaren. Detta bevisar Jämtland med ett riktigt, riktigt bra lag som nu ser ut att missa slutspelet. Jämtland som presenterar skyttekungen Evaldas Zabas, grymma atleter under korgarna i Bokai Lalugba och Jason Stamper för att inte glömma stjärnforwarden Drazen Klaric m.fl. Hur kan detta lag ligga näst sist?

Andra chansen och sista chansen före slutspel. Nästa gång vi träffas i Solnahallen så är det KVARTSFINAL och om Vikings ens ska tänka tanken att ha hemmaplansfördel så bara måste vi klicka på www och heja på hemmalaget som aldrig förr.

Go-Vikings-Go!

Jan Marklund

Klubbdirektör

Skribent: Jan Marklund
facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon eng

 

Basketapp
appstoreGoogle

Basketapp Herr Basketapp Herr

basketvoice

 
 
 


SpaldingTrueToTheGameBlack

 

Bonnier_Bonnierforlagen_NOR_BLACK

 

Läs Spelet logga

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info