Hem / Basketjobb / Fryshuset Basket Ungdomsklubb söker baskettränare-basketutvecklare

Fryshuset Basket Ungdomsklubb söker baskettränare-basketutvecklare

Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Vi är ca 500 anställda och arbetar inom områdena; skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende.

Fryshuset Basket är idag Sveriges näst största idrottsförening och Sveriges i särklass största basketförening. Fryshuset Basket är en del av Stiftelsen Fryshuset som har funnits sedan 1984. Fryshuset gör det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Vi skapar gemenskaper där unga syns, hörs och räknas. På denna grund bedriver vi ett 60-tal olika verksamheter på flera orter runt om i Sverige. Vi är ca 600 anställda och arbetar inom områdena; skola, ungdomskultur, arbete & entreprenörskap samt föredöme & framtidstro. Fryshusets verksamheter sträcker sig från kultur och nöjen till projekt som direkt adresserar vår tids svåraste sociala problem. Vi tror att alla kan lyckas och är värda en chans till. Stiftelsen Fryshuset är en ideell organisation som är religiöst och politiskt oberoende.

Om tjänsterna:
Vi söker baskettränare med operativt ansvar för U6-U12 verksamhet samt baskettränare med åldersgruppsansvar och/eller lagansvar för U12-U14 verksamhet.

Omfattning av tjänster: 10-100%

Vi letar efter Dig som är driven och samhällsengagerad och som delar Fryshusets värdegrund. Uppdraget har krav på lika stor del kreativitet som struktur. Du bör vara lyhörd och fånga verksamhetens behov, ha förmåga att utveckla verksamhet, vara lösningsfokuserad och se till att deadlines hålls.

Rollen behöver dig som är noggrann, prestigelös och som älskar att möjliggöra för andra samt har ett genuint engagemang för unga.

Ta chansen att bli en del av Fryshuset där stora möjligheter ges till rätt person.

Arbetet innebär bland annat att:

 • Rekrytera blivande basketspelare

 • Rekrytera tränare

 • Träna lag

 • Administrera i föreningens medlemsregister

 • Säkerställa att kommunikation med medlemmar, föräldrar och coacher är välfungerande och hållbar

 • Hantera allmänna utskick/kallelser från föreningen till medlemmar/föräldrar/coacher

 • Samarbeta i basket-personalgruppen för så hållbar verksamhet som möjligt, samarbeta i coachteam samt samverka med övrig personal på Fryshuset för att Fryshusets kompetens och metoder ska komma unga basketspelare till gagn.

Erfarenheter/kvalifikationer

 • Du är strukturerad, handlingskraftig och ansvarsfull och van att leda ditt eget arbete, vi lägger stor vikt vid självledarskap.
 • Du är bra på att samarbeta och har lätt för att arbeta i grupp

 • Du är stresstålig, lösningsfokuserad - har förmåga att hitta kreativa lösningar, har entreprenörsanda och är både igångsättare och genomförare

 • Du har goda kunskaper i Officepaketet

För mer information om tjänsten kontakta: This is a mailto link
Ansökan: Vi tar endast emot din ansökan via e-post till: This is a mailto link

Skriv ”Baskettränare Fryshuset” i ämnesraden. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV.

Tillträde: 1 september
Sista ansökningsdag: 15 juni
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning. Möjlighet till tillsvidareanställning finns.

Lönenivå: Enligt Kollektivavtal