Hem / Nyheter från SBBF / Nyhetsarkiv / Miki Herkel Cup 2020 ställs in

Miki Herkel Cup 2020 ställs in

Miki Herkel Cup 5-7 juni i Södertälje, blir tyvärr inställt. Med den information om covid-19 som finns i dagsläget så bedömer SBBF att vi inte kan arrangera MHC då det framförallt skulle innebära massor av resande för alla inblandade.

Miki Herkel Cup (MHC) samlar totalt 360 spelare och över 80 ledare från de sex regionerna. Utöver det samlas också ca 120 st 3x3-spelare på samma plats för MHC 3x3 under nationaldagshelgen. 

SBBF ville verkligen genomföra detta arrangemang eftersom vi vet att MHC är oerhört uppskattat av spelare, föräldrar och ledare. MHC är en ”grande finale” och ett naturligt avslut på regionåret. Extra känslosamt är det i år då det är regionverksamhetens sista år med nuvarande utformning. Det är många som arbetat med regionverksamheten under flertal år. Vi alla som arbetat denna säsong såg extra mycket fram emot att få samlas alla sex regionerna på samma plats och att tillsammans få genomföra MHC en sista gång. 

Dessvärre blir det ju inte alltid som vi tänker och önskar. 

-Vi måste först och främst tänka på hälsan för alla inblandade och då blir detta tråkiga beslut nödvändigt att ta utifrån rådande omständigheter, säger Torbjörn Lyrström som är ansvarig för regionverksamheten på Svenska Basketbollförbundet. 

Svenska Basketbollförbundet har diskuterat olika möjliga upplägg, inklusive en eventuell flytt av MHC, men kommit fram till att inga av uppläggen är praktiskt genomförbara. 

- Ett av MHC:s huvudsyften är att spelare från landets alla delar ska mötas, träna och tävla tillsammans och det går ju rakt emot de reserekommendationer som Folkhälsomyndigheten utfärdat, fortsätter Torbjörn Lyrström.

För de spelare som är i gymnasieåldern och som hade hoppats komma till Södertälje för att spela 3x3 är SBBFs förhoppning, om Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillåter, att istället kunna erbjuda ett antal turneringar i augusti samt som en klass i SM i 3x3. 

I och med detta så läggs nu regionverksamheten ned i nuvarande form. SBBF tackar för alla dessa år och önskar alla som deltagit direkt eller indirekt lycka till framöver.  SBBF hoppas att vi varit med och inspirerat er både som medmänniskor och i ert basketutövande.

- Avslutningsvis vill jag personligen rikta ett extra stort tack till alla de klubbledare, arrangörsklubbar, regionledare, fysios och regionansvariga som under alla dessa år bidragit till att göra denna fantastiska och enorma verksamhet möjlig, avslutar Torbjörn Lyrström.