Hem / Bestämmelser / Farmarklubbsavtal

Farmarklubbsavtal

Huvudklubb och farmarklubb

Två föreningar får ingå avtal. Den rätten begränsas av närhetsprincipen, definierad som god möjlighet till regelbunden samträning. Den ena föreningen, som måste delta i en seniorserie eller spela i en högre seniorserie än farmarklubben, kallas huvudklubb. Den andra föreningen benämns farmarklubb och behöver inte ha seniorlag. En huvudklubb kan ha flera farmarklubbar. En farmarklubb kan endast ha en huvudklubb.

Huvudklubb har möjlighet att teckna separata farmarklubbsavtal för dam- resp. herrlag. Det får finnas en farmarklubbskedja på tre nivåer. Notera att farmarklubbskjedjor endast gäller för lag i tävlingsspel för seniorer.

 

Ansökan om tecknande av farmarklubbsavtal skall göras till SBBF på därför avsedd blankett, senast den 1 september och gäller hela säsongen.

Farmarklubbsavtal kan inte tillämpas för spel i av BDF arrangerade ungdomsserier eller i RM.

Farmarklubb kan inte avancera eller kvalspela till samma serie som huvudklubb.

Farmarklubb kan inte avancera till SEH eller SBL

 

Spelare som tillhör förening inom farmarklubbssystem har rätt att representera huvudklubben under U 17, U19 och U21 SM. Detta förutsätter att moderklubben och farmarklubben inte spelar Ungdoms SM i samma åldersklass. Farmarklubbsbestämmelserna gäller inte för Riksmästerskapet.