Hem / Förbundsinfo / Ingen 3x3 Tour i maj

Ingen 3x3 Tour i maj

Med anledning av nuvarande rekommendationer gällande covid-19 från Folkhälsomyndigheten (FHM) har SBBF, berörda föreningar och städer beslutat att inga turneringar i Sweden 3x3 Tour genomförs under maj och juni månad.

Vi undersöker nu möjligheten att skjuta tourstopp och genomföra en begränsad tour enbart under augusti månad, förutsatt att FHMs rekommendationer godkänner seniorspel med fysisk kontakt och det inte föreligger några restriktioner gällande resor åtminstone inom landet. Ny riskbedömning och beslut om tour under augusti månad kommer fattas senast den 15 juni. 

Gällande SM i 3x3, vilket var planerat att äga rum den 26-28 juni under SM-veckan i Halmstad (klasserna Senior dam & herr, U19 dam & herr resp Rullstol), tar Riksidrottsförbundet beslut om genomförande, ev flytt till augusti alt att evenemanget ställs in den 28 april. SBBF meddelar beslut senast den 30 april. SBBF har dock, oavsett RFs beslut, för avsikt att SM i 3x3 ska genomföras under 2021 och om inte inom ramen för SM-veckan så som en fristående turnering under augusti månad.

 

Även här gäller detta förutsatt att FHMs rekommendationer godkänner seniorspel med fysisk kontakt och det inte föreligger några restriktioner gällande resor inom landet. Ny riskbedömning och beslut om SM i 3x3 under augusti månad kommer fattas senast den 15 juni.

Vid frågor kontakta SBBFs ansvarige för 3x3 Mats Elsnitz, This is a mailto link