Hoppa till sidans innehåll

Bra jobbat med nytt statistikprogram!

15 JAN 2016 10:33
Vid årsskiftet genomfördes en relativt stor förändring av statistikhanteringen i förbundsserierna, en övergång från programvaran ”Smartstats” till ”FIBA Live stats”. Anledningen till att övergången skedde mitt under säsongen är att företaget MBT blev uppköpta av Sportingpulse och därmed avvecklades ”Smartstats”.
  • Skapad: 15 JAN 2016 10:33

Svenska Basketbollförbundet har sedan ett antal år tillbaka använt det Litauiska företaget MBTs tjänster till tävlingsadministration. Däribland BasketHotel för tävlingsadministration och Smartstats för statistik på matcherna. MBT blev under 2015 uppköpta av Sportingpulse International som utvecklat liknande system för bland annat FIBA.

Eftersom Sportingpulse´s statistikprogram ”FIBA Live Stats” är ett bättre alternativ och används av flera förbund och även FIBA så meddelade MBT oss att Smartstats skulle avvecklas. Gärna så snart som möjligt för att effektivisera och möjliggöra bästa möjliga utveckling och support.

SBBF beslöt då tillsammans med MBT (numera Sportingpulse) att byta statistikprogram till FIBA Live Stats under pågående säsong (1 januari 2016). Tävlingsadministrationen förblir i BasketHotel då en god integration mellan systemen är utvecklat.

Bytet har givetvis varit en stor utmaning för alla inblandade, men trots det har endast ett fåtal matcher haft problem. Både SBBF och Sportingpulse räknade med en del bekymmer de första omgångarna men det har som sagt var gått över förväntan.

Vi vill rikta ett stort tack till Katarina Kjällman (Norrbottens BDF), som har arbetat som projektledare för implementeringen och kommunicerat med Sportingpulse, och till alla föreningar som varit fantastiskt tillmötesgående. Detta trots den stora utmaningen att göra en förändring under pågående säsong. Man har  deltagit på workshops, ställt frågor och skickat in efterfrågade dokument och enkäter. 

Nu fortsätter vi med att säkerställa att allt ska fungera på bästa sätt. 

Skribent: Elin Hernerfors


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info