Hoppa till sidans innehåll

Disciplinnämnden: Beslut i Ärende 2-2018/2019- Dragan Damjanovic- Akropol Basket

22 JAN 2019 13:02
Den 28 november 2018 inkom till Svenska Basketbollförbundet en anmälan om bestraffning från Benjamin Khatibi och Madeleine Larsson, domare, beträffande händelse under matchen i Basketettan Herr Norra mellan Norrort och Akropol BBK.
  • Skapad: 22 JAN 2019 13:02

När det först gäller frågan om Dragan Damjanovic uttalat sig på ett sätt som kan anses kränkande eller otillbörligt mot domaren konstaterar disciplinnämnden att domarna i sin anmälan endast angivit att Damjanovic uttryckt sitt missnöje verbalt och högljutt men man har inte närmare angivit vad han sagt som skulle vara kränkande eller otillbörligt. Inte heller av videoupptagningen eller utredningen i övrigt framgår närmare vad Damjanovic skulle ha sagt. Det går därför inte att avgöra om Damjanovic uttryckt sig otillbörligt mot domaren och anmälan skall därför lämnas utan bifall i denna del.

När det gäller de gester som Damjanovic utfört mot domaren under matchen och som framgår av videoupptagningen, så anser disciplinnämnden inte att dessa är av så allvarlig art att de bör föranleda någon ytterligare bestraffning utöver de två tekniska fouls som han tilldelats av domaren under matchen.

När det slutligen gäller den anmälda fysiska kontakten med domaren när Damjanovic lämnar matcharenan anser disciplinnämnden i och för sig inte att händelsen kan rubriceras som våld mot domaren men däremot som ett otillbörligt uppträdande mot domaren, som inte är acceptabelt. Han skall därför dömas för otillbörligt uppträdande mot domaren i ett fall.

Dragan Damjanovic tilldöms en tillrättavisning med anmaning att för framtiden rätta sig efter gällande bestämmelser.

Skribent: Leydy L. Luna Gogolin
Epost: Adressen Gömd


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info