Hoppa till sidans innehåll

Disciplinnämndens beslut Andrew Mitchell

22 APR 2012 15:45
Svenska Basketbollförbundets disciplinnämnd har beslutat att inte utdela något ytterligare straff för den anmälan Södertälje BBK skickat in beträffande Andrew Mitchells diskvalificerande foul i finalmatch 2. Andrew Mitchell stängs alltså inte av från spel.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2017 15:15

Motivering

Efter att ha tagit del av videoinspelningen från matchen anser Disciplinnämnden att Andrew Mitchell i den aktuella situationen utdelat en vårdslös tackling mot Dino Pita när denne befann sig högt upp i luften och därmed var mera oskyddad för Mitchells angrepp, vilket hade kunnat få allvarligare konsekvenser för Dino Pita än vad som nu blev fallet. Disciplinnämnden ser därför i och för sig allvarligt på Mitchells beteende i den aktuella situationen och vill på intet sätt försvara hans agerande. Domarna i matchen, som iakttagit situationen från nära håll, har också tilldelat Andrew Mitchell en diskvalificerande foul men har därutöver ej funnit anledning att anmäla händelsen till Disciplinnämnden för ytterligare bestraffning.

Mot bakgrund härav anser Disciplinnämnden att det ej finns anledning till ytterligare bestraffning utöver den diskvalificerande foul, som redan utdelats till Andrew Mitchell.

Skribent: Henrik Smedberg


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info