Hoppa till sidans innehåll
Idrottonline - ett viktigt verktyg för idrotten.

Föreningar får stöd med registreringen av medlemmar

23 OKT 2013 15:11
Siffror och fakta är viktigt på många områden. Inte minst i sportens värld. De är bl.a. underlag för de bidrag som våra föreningar, distrikt och specialförbund kan få. De är också viktiga för att kunna sätta mål och jämföra oss med andra. Har vi korrekta och mätbara fakta kan vi se var utveckling sker eller behöver ske.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2017 15:15

Samtidigt är det en utmaning att få in de underlag som krävs i en ideell rörelse där stora kravs ställs på föreningsledarna.

Svenska Basketbollförbundet arbetar hårt med dessa frågor och ska nu försöka hjälpa och motivera föreningarna att registrerar alla sina aktiva medlemmar.

Därför ska Leif Norberg och Krister Lindberg från Gävle-Dala BDF gå igenom registreringarna och motivera föreningarna att registrera mera. Hur många aktiva medlemmar (någon som en gång under året varit aktiv i föreningen, alltifrån spelat till att sälja kaffe) finns det i basketföreningarna i Sverige? Fler än som är registrerade sannolikt.

– Vi är duktiga på verktyget Idrottonline och gillar att jobba med det. Vi vet att det är viktigt att föreningarna har koll på sina medlemmar, så vi kan hjälpa till med hur man registrerar och så kan vi motivera varför det är bra även för små föreningar att sköta registreringen, säger Leif Norberg, kassör i Gävle-Dala BDF.

– Det intressanta är aktiva medlemmar och du kan vara aktiv på många sätt. Om du som förälder ställer upp och jobbar i kiosken under en turnering har du varit en aktiv medlem. Om aktiva medlemmar träffas för att diskutera basket eller frågor som rör föreningen har du en sammankomst. Vi kan förklara för föreningarna hur systemet fungerar, säger Krister Lindberg, sekreterare i Gävle-Dala BDF.

På uppdrag av SBBF ska nu Leif Norberg och Krister Lindberg jobba med medlemsregistreringen. De kommer att gå igenom fakta i Idrottonline, men också stöta på nyckelpersoner i BDF:erna och stora föreningar för att se till att svensk basket har korrekta data.

– Om man har en liten förening där ett fåtal personer är drivande är det ofta den administrativa delen som man prioriterar bort. Då är vi ganska bra på att förklara varför det är bra att ha ett korrekt medlemsregister när man ska arbeta mot till exempel sin kommun om halltider. Det kommer säkert att ta tid att förklara, men vi har tålamod, säger Leif Norberg.

Aktivitet

Skribent: Henrik Schöldström


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info