Hoppa till sidans innehåll

Nyheter i anmälan till Förbundsserierna

17 JAN 2014 13:31
I dag nås klubbarna i Sverige om information vad gäller anmälan till förbundsserierna 2014-15. Det finns en del nyheter gällande anmälan och en del förändringar i Tävlingsbestämmelserna – några av de viktigaste förändringarna tar vi upp här.
  • Skapad: 17 JAN 2014 13:31

Anmälan, inklusive alla handlingar ska vara Svenska Basketbollförbundet tillhanda 17 februari 2014, alltså om exakt en månad. Anmälan görs elektroniskt, det vill säga all information om utom en underskriven balans- och resultaträkning kan lämnas via SBBF:s hemsida www.basket.se.

  • Från och med 2014-15 införs Superettan dam. Den spelas som Superettan herr där de bästa lagen i Basketettan norra respektive södra bildar en serie där man i förlängningen spelar om möjligheten att gå upp i Basketligan dam.
  • En viktig förändring är att kontanthanteringen i samband med ersättning till domare och kommissarier avskaffas. För att förenkla hanteringen runt betalningen av domararvodena kommer klubbarna få en faktura att betala. Om man har missat att betala mer än en faktura kommer man att förlora kommande match på w.o. och i förlängningen riskera uteslutning ur serien.
  • En nyhet som hänger ihop med detta är att föreningarna inför säsongen ska erlägga pengar till en garantifond på 20 000 kronor. Pengarna används för att garantera betalning av eventuella straffavgifter.
  • Krav på uppförandekod införs också. Lag som deltar i Förbundsserierna ska förvara och på begäran kunna visa upp underskrivna Uppförandekoder för spelare, ledare och till föreningen knutna matchfunktionärer.


Alla nödvändiga blanketter och länkar har bifogats inbjudan till anmälan.


>>> Klicka här för mer information om anmälan till Förbundsserierna

Skribent: Henrik Schöldström


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info