Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetschef till Stockholms BDF

22 MAJ 2017 11:13
Svensk basket har en ambitiös vision – att bli Sveriges mest tillgängliga nationalsport. Nu behöver vi på Stockholm Basket en kreativ och handlingsinriktad ledare till vårt gäng.
  • Uppdaterad: 20 APR 2018 10:26

Ser du på samma sätt som vi, att idrott/basket är grunden till en sund hälsa? Och att sunda föreningar är en förutsättning för att attrahera och behålla ungdomarna? Bra. Då är du säkert med på att chefens uppgift är att vara kittet som håller ihop helheten?

Om rollen

Som verksamhetschef för Stockholm Basketdistriktsförbund jobbar du med att få basketen i Stockholm att växa. Din största utmaning är att balansera det dagliga arbetet och samtidigt prioritera arbetet med viktiga utvecklingsprojekt. Du strävar kontinuerligt efter effektivare arbetssätt. I ditt ansvar ingår bland annat:

– föreningsstöd

 – tävling

– domare

– utbildning

Våra förväntningar på dig

Medarbetarna i gruppen är 5-6 personer med stor kompetens och engagemang. För att matcha deras kunskap och ta avdelningen framåt behöver du ha ett genuint idrottsintresse och förstå att ett gott ledarskap grundar sig på tydlighet och empati. För övrigt krävs följande kvalifikationer för att du ska leva upp till förväntningarna på rollen:

– relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet

– flera års ledarerfarenhet inom näringsliv, idrottsrörelsen eller annan bransch med ideella medarbetare/verksamhet

– ditt ledarskap gynnar en kreativ miljö, där du coachar och motiverar med morötter och mål

– erfarenhet av basket, projektledning, försäljning, synas i media och politik är meriterande

Det här får du

Förmånen att växa och verka i en utmanande och föränderlig miljö tillsammans med engagerade kollegor, distriktets föreningar och Svenska Basketbollförbundet. Möjligheterna att ta egna initiativ och jobba med att främja och stärka den basketverksamhet som finns i Stockholm

Tjänsten är placerad vid vårt kansli i Sickla Köpkvarter, Nacka. Är du intresserad?

Välkommen att skicka CV och personligt brev till This is a mailto link Urval och intervjuer sker löpande. Vill du veta mer är du välkommen att ringa ordförande Björn Larsson 070 650 7606. Sista ansökningsdag är den 25 juni 2017.


I Stockholm är basket en av de största lagidrotterna med ca 24 000 utövare i drygt 100 föreningar.

Basket står för social hållbarhet, är en jämställd och integrerad idrott där ca 53% av de barn och ungdomar som spelar i en förening är flickor och mer än 40 % av utövarna har utländsk bakgrund. Basket är också den idrott som lyckas absolut bäst när det gäller att locka flickor med utländsk bakgrund samt attraherar alla oavsett socioekonomisk bakgrund.

Inom Stockholm basket finns en plats för alla som vill delta oavsett ålder, erfarenhet och bakgrund. För mer information läs mer på stockholmbasket.se

Skribent: Johannes Wohlert
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info