Hoppa till sidans innehåll

Alvik Basket söker Barn-och ungdomsansvarig

07 JUN 2018 13:30
Vill du vara med och få en av Sveriges mest framgångsrika basketklubbar att
växa vidare till nästa nivå? Vi söker nu en idérik, driven och fantastisk person
som vill ta ansvar för, och utveckla, vår stora barn-och ungdomsverksamhet.
  • Skapad: 07 JUN 2018 13:30

Uppdraget
Barn-och ungdomsverksamheten i Alvik Basket är en central del av vår verksamhet. Här finns 80% av våra aktiva medlemmar och där gör vi den största insatsen ur ett samhällsperspektiv och för alla de barn och ungdomar som växer upp i vår förening med laganda, tävling, mål och kompisar. En hög tillgänglighet, initiativförmåga och lyhördhet är av högsta betydelse för att den delen av vår verksamhet ska fungera väl och kunna utvecklas vidare. Ditt uppdrag blir att se till att Alvik Baskets barn-och ungdomsverksamhet med alla dess delar och människor fungerar på bästa sätt.

Vi erbjuder en utvecklande och växande miljö, samt möjligheten att jobba bland Sveriges bästa spelare och ledare.

Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter
Som Barn-och ungdomsansvarig ansvarar du för vår verksamhet för våra lag U14 och yngre. Tjänsten innebär mycket aktivitet ute i verksamheten och hallarna för att träffa spelare, coacher och föräldrar på plats. 80% av arbetstiden skall vara på golvet; träna lag, coacha spelare och utveckla ledare.

I jobbet ingår att inför varje säsong ta fram en plan med mål och aktiviteter för ungdomsverksamheten. Vidare ansvarar du för uppstart av våra yngsta lag, tillsättande och utbildning av coacher för våra lag, tillgång till hallar och träningsmöjligheter, stöd och dialog med våra coacher och lagföräldrar.

Arbetet innebär även planering och bemanning av våra klubbaktiviteter som bl.a. läger, camps, clinics, säsongsavslutningar m.fl. samt ansvar för licensiering av spelare, schemaläggning och matchflyttar.

En viktig del för föreningen är att stötta våra coacher och få dem att trivas och utvecklas.

Kvalifikationer
Nya idéer, driv och social förmåga. Det är lika viktigt som gedigen erfarenhet av ledarskap och ideell klubbverksamhet. Precis som basketkunskap och en stor kärlek till sporten.
- Dokumenterad erfarenhet av att träna och utveckla barn-och ungdomar - Självgående och idérik
- Hög social kompetens, vill jobba med människor och se dem växa och trivas
- Gärna erfarenhet av motsvarande uppgifter och föreningsliv
- Gärna, ej krav, akademisk utbildning inom sports management/tränarprogram.

Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning, följer IDEAs kollektivavtal gällande löneförhandlingar samt för de över 25 år avsätts tjänstepension vid tillsvidareanställning. Tjänsten startar 1 augusti 2018.

Din ansökan med CV och personligt mail skickas till This is a mailto link eller till Alvik basket, Bergslagsvägen 60, 16875 Bromma. Märk brevet ”ANSÖKAN Barn-och ungdomsansvarig”. Vi kommer behandla ansökningar fortlöpande och tillsätta tjänsten när vi anser oss ha hittat rätt person

Vid frågor, kontakta:
David McCann, 070–527 01 31, klubbdirektör
Lars Lundquist, 070-678 54 64, ordförande
Johanna Fredman, 073-589 04 54, styrelseledamot

Om Alvik Basket
Alvik ska vara ett av Europas bästa växthus för unga basketspelare och ledare. Vi vill försöka att ständigt utvecklas, blir fler och blir bättre. Föreningen grundades 1956 och har idag ca 900 aktiva medlemmar. Det är den mest framgångsrika föreningen på seniornivå med totalt 19 SM-guld. Fler av våra ungdomslag når varje år långt i mästerskap både inom och utanför Sverige. Bromma och västerort är vårt primära upptagningsområde men vi har idag basketspelare i föreningen från hela Stockholm.

Skribent: Isac Eriksson
Epost: This is a mailto link

facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

320x320_SvenskaBasketforbundet.gif

TFFIR_Basketbollforbundet_RGB.png

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info