Hoppa till sidans innehåll

Alvik Basket söker klubbdirektör

06 DEC 2019 13:01
Alvik Basket söker en driven och utvecklingsinriktad Klubbdirektör med fokus på att säkerställa klubbens fortsatta utveckling och topposition inom sporten.
  • Skapad: 06 DEC 2019 13:01

Om verksamheten 

Alviks Basketbollklubb har sedan 1956 bedrivit basketverksamhet i Västerort, främst Bromma och har i dag en stark position och ett väl etablerat varumärke regionalt, nationellt och internationellt. Sedan starten har 19 SM-guld på herrsidan vunnits vilket är fler till antalet än någon annan klubb lyckats med i Sverige. Idag är Alvik Basket en av Stockholms största idrottsföreningar tillika en av Sveriges största basketföreningar med cirka 950 aktiva spelare, ca 90 coacher och ett stort antal funktionärer & lagföräldrar knutna därtill. Föreningens damlag spelar i högsta serien, Svenska Basketligan dam, Herrlaget i näst högsta serien, Superettan herr. Alvik har utvecklingslag både på Herr och Damsidan i Division 1 samt bedriver Nationell Idrottsutbildning vid Bromma gymnasium. Föreningen har verksamhet för barn från 3 års ålder till motion senior samt 2 lag för barn-och ungdomar med funktionsnedsättningar. 

Om tjänsten 

Som Klubbdirektör för Alvik Baket är ditt uppdrag att fortsätta arbetet att skapa en stark och professionell verksamhet samt utveckla denna mot nästa nivå. Du representerar klubben i externa, nationella nätverk kopplat till idrotten samt ansvarar för föreningens intäkter, dess varumärke och administration, vilket exempelvis innefattar att skapa tydliga processer för uppföljning, policies, kalendarier, nyckeltal m m. Du är en sammanhållande lagledare för ditt team som består av nio engagerade medarbetare på kansliet samt för spelare, coacher, föräldrar och övriga intressenter. Detta ställer extra stora krav på ditt ledarskap och förmåga att kommunicera och skapa förtroende i olika sammanhang. Du ser ett coachande ledarskap som självklart och skapar, genom ditt agerande, en organisation som präglas av engagemang, inkludering och arbetsglädje. Vidare innefattar rollen som Klubbdirektör för Alvik Basket fortsatt utveckling och samarbete med intressenter såsom sponsorer, samarbetspartners, supporters & media. Du har fullt budget- och personalansvar och rapporterar till klubbens styrelse. 

Klubben omsätter ca 8,5 Mkr 

Vision - Alvik Basket skall vara ett av Europas bästa växthus för unga basketspelare och ledare 

Mission - Alla ska trivas. Varje dag gör vi allt för att spelare, coacher och föräldrar trivs i Alvik, både på och utanför basketplanen. 

Din profil 

För att axla rollen som klubbdirektör för Alvik Basket så söker vi efter följande erfarenheter, kompetenser och egenskaper: 

- Högskoleutbildning eller liknande kunskaper förvärvade på annat sätt 

- Naturlig, trygg och erfaren ledare som framgångsrikt drivit och utvecklat olika verksamheter 

- Ekonomiska kunskaper och stort affärsmässigt fokus 

- Inkluderande inspiratör som drivs av mötet med andra människor 

- Strukturerad personlighet med förmåga att fokusera på rätt saker 

- Driv att åstadkomma resultat 

- God svenska- och engelska i tal och skrift 

- Dokumenterad erfarenhet från ett aktivt föreningsliv inom idrott eller liknande är meriterande 

Du erbjuds 

Alvik Basket erbjuder en bred och stimulerande roll som Klubbdirektör i en dynamisk och framåtriktad miljö. Rollen innebär en mix av strategiskt och operativt arbete med stort fokus på ledarskap och utveckling. För rätt person finns det stora möjligheter att göra skillnad. 

Ansökan 

Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV & Brev via This is a mailto link snarast möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Frågor om rollen besvaras av Anna-Carin Ekman, telefon 073 095 71 01 alternativt via This is a mailto link

 


facebook twitter-icon YouTube icon button Instagram-icon 

 Min_Match_Banner_Nej_200X200

feucph3c1

Postadress:
Svenska Basketbollförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996000
E-post: This is a mailto link

Se all info